Bucureşti: Încercare grea pentru şoferi - lăsaţi maşina acasă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucureşti: Încercare grea pentru şoferi - lăsaţi maşina acasă!
Bucureşti: Încercare grea pentru şoferi - lăsaţi maşina acasă!

Statele europene marchează mâine Ziua Mobilităţii. În peste 1.500 de oraşe de pe continent, circulaţia se desfăşoară  fără maşinile personale, pe rutele pe care este posibil acest lucru

Şi în Bucureşti se celebrează acest eveniment. Astfel, bucureştenii sunt invitaţi să aleagă una dintre alternativele non-poluante de circulaţie prin oraş: să meargă pe jos, cu bicicleta sau cu mijloacele de transport in comun.

Cu această ocazie se vor organiza şi câteva evenimente care simbolizează ecologia. Între orele 10.00 şi 14.00, la Casa de Cultură a Studenţilor Preoteasa se vor desfăşura dezbateri referitoare la mersul pe bicicletă, poluare şi aglomeraţie urbană.

Începând cu ora 18.00, se va organiza o defilare pe două roţi, pe traseul Arcul de Triumf – Şoseaua Kiseleff – Piaţa Victoriei – Calea Victoriei – Piaţa Naţiunile Unite – Bulevardul Naţiunile Unite – Parcul Izvor. Timp de aproximativ două ore, prima bandă auto de lângă trotuar va fi rezervată strict bicicliştilor.

Prin sărbătorirea acestei zile, organizaţiile nonguvernamentale şi cei care vor participa la evenimente, doresc să promoveze utilizarea bicicletei ca metodă alternativă de circulaţie  în viaţa de zi cu zi - în drum către serviciu, către facultate sau oriunde se poate ajunge pe două roţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite