Începe săptămâna "Şcoala altfel"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
"Şcoala altfel"
"Şcoala altfel"

În perioada 2-6 aprilie 2012, în şcolile din România se desfăşoară programul „Şcoala altfel" dedicat activităţilor educative extracuriculare şi extraşcolare.

Potrivit Ordinului de ministru nr. 4.292/2011, obiectivul principal constă în implicarea elevilor şi a profesorilor în activităţi de educaţie non-formală, care să pună în valoare talentele, preocupările extraşcolare şi competenţele elevilor, în domenii cât mai diverse şi interesante.

Pentru elaborarea şi definitivarea programului din cadul săptămânii „Şcoala altfel", conducerile şcolilor au solicitat, din semestrul I, propuneri de activităţi de la elevi, în cadrul orelor de dirigenţie, şi de la profesori, în cadrul comisiilor metodice.

În săptămâna „Şcoala altfel" se organizează, printre altele: activităţi culturale, activităţi tehnico-ştiinţifice, activităţi sportive, activităţi de educaţie pentru cetăţenie democratică, pentru promovarea valorilor umanitare (inclusiv voluntariat, caritate, implicare activă în societate, responsabilitate socială, relaţii şi comunicare etc.); activităţi de educaţie pentru sănătate şi stil de viaţă sănătos (inclusiv referitoare la dependenţă de calculator, siguranţă pe internet etc.); activităţi de educaţie ecologică şi de protecţie a mediului (inclusiv colectare selectivă, economisirea energiei, energie alternativă etc.); activităţi de educaţie rutieră, PSI, educaţie pentru reacţii corecte în situaţii de urgenţă. etc.

Tot în această perioadă, ministerul organizează fazele naţionale ale olimpiadelor şcolare.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite