Începe războiul dintre PD-L şi PSD în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Raportul de forţe din Consiliul General al Capitalei (CGMB) se întoarce la situaţia din 2000-2004, când primar era Băsescu, iar majoritatea era PSD. Acum, democrat-liberalii au

Raportul de forţe din Consiliul General al Capitalei (CGMB) se întoarce la situaţia din 2000-2004, când primar era Băsescu, iar majoritatea era PSD.

Acum, democrat-liberalii au majoritatea, iar primar este Sorin Oprescu. "Votul bucureştenilor pentru CGMB a fost majoritar pentru PD-L, 44 la sută", a declarat Adriean Videanu.

Îngrijorare pe holurile primăriei

Atmosfera de ieri-dimineaţă de pe culoarele primăriei era tristă. Oamenii vorbeau pe la colţuri şi se întrebau ce viitor vor avea. Unii au de ce să-şi facă probleme, iar alţii nu. "Sunt funcţionari publici şi nu au de ce să fie îngrijoraţi. Dacă şi-au văzut de treabă, nu au de ce să aibă emoţii. Dacă nu, rămâne de văzut", a explicat Videanu.

Omul de bază al edilului-şef, Gheorghe Udrişte, coordonatorul marilor proiecte de infrastructură, a evitat să comenteze situaţia, iar cel mai contestat om din primărie, arhitectul-şef Adrian Bold, nu a fost văzut de nimeni.

Unii cred că acesta se pregăteşte de un concediu prelungit, aşa cum s-a întâmplat şi anul trecut, când a fost în concediu medical pentru o ruptură de ligamente. Atunci, era "invitat" pe la DNA pentru a răspunde unor acuzaţii legate de favorizarea firmei controlate de soţia sa.

Apele s-au limpezit, iar schimbarea conducerii la vârful municipalităţii ar putea clătina scaunul lui Bold, care a deranjat multe persoane influente în mandatul lui Videanu. Tot vocile de pe holurile primăriei nu îi văd prea bine nici pe directorii de la achiziţii, de la direcţia economică sau personal, fiind cunoscuţi ca oameni loiali lui Videanu.

Videanu, somat de prefect

Nici nu s-a uscat bine cerneala pe buletinele de vot că au început scandalurile. Prefectul liberal Cătălin Deaconescu îi cere lui Videanu să renunţe la şedinţa de consiliu de astăzi.

"Prin convocarea acestei şedinţe, rezultatul votului bucureştenilor din data de 1 iunie este viciat, având în vedere faptul că în urmă cu două săptămâni a fost ales un nou Consiliu", susţine Deaconescu. Urmare a somaţiei, Videanu a hotărât aseară suspendarea şedinţei convocată pentru astăzi.

Scenariul alianţelor

Cel mai probabil alianţa din viitorul consiliu va fi între PD-L şi PNG. Democrat-liberalii au 24 de mandate, iar cei de la Noua Generaţie - 4. În total, 28 de voturi din 55, adică majoritate simplă, şi pot fi adoptate proiectele care nu implică chestiuni legate de patrimoniu. Cu această alianţă, pot fi desemnaţi şi cei doi viceprimari. Cu numai 27 de mandate, PSD, PNL şi PRM pot rămâne în opoziţie sau pot înclina balanţa în funcţie de interese.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite