Începe distracţia în Ploieşti, Piteşti şi Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Începe distracţia în  Ploieşti, Piteşti şi Braşov
Începe distracţia în Ploieşti, Piteşti şi Braşov

Voia bună pune stăpânire pe marile oraşe. În Ploieşti, cavaleri medievali şi personaje ale lui Caragiale invită la Zilele Oraşului. În Piteşti şi în Braşov, turiştii sunt aşteptaţi la târguri tradiţionale. Evenimentele din acest sfârşit de săptămână vor fi bine „asezonate“ cu concerte, dansuri populare şi petreceri câmpeneşti.

Primăria Ploieşti organizează, de azi până duminică, o manifestare dedicată Zilelor Oraşului. În pregătirea sărbătorii, în faţa Palatului Administrativ din Ploieşti, ieri, şi-au făcut apariţia cavaleri îmbrăcaţi în zale, hipioţi, doi petrolişti cu caschete, dar şi Ziţa - celebrul personaj din Caragiale, însoţită de doi roşiori.

„Ciudaţii” i-au chemat pe ploieşteni la petrecere, fiecare fiind responsabil cu distracţia în câte o zonă a oraşului.

15 concerte

În zona de vest a Ploieştiului, în parcarea de la Kaufland, curajoşii vor putea sări cu coarda elastică de la peste 100 de metri înălţime, de pe o macara. Nu mai puţin de 15 recitaluri au fost programate pentru acest eveniment.

Startul va fi dat astăzi, la ora 20.00, iar pe scenă vor urca: Hi-Q, Direcţia 5, Loredana, Voltaj, Gabriel Dorobanţu, Monica Anghel, Ionuţ Dolănescu, Irina Loghin şi Paula Seling, Maria Ciobanu, Cătălin Crişan, Corina Chiriac, Altar, Viţa de Vie şi Trooper.

Mâine, muzeele din oraş sunt deschise în intervalul 10.00-01.00, iar intrarea este gratuită. Organizarea evenimentelor a costat municipalitatea peste 600.000 de lei, fonduri alocate din bugetul local.

Piteşti: Târgul Moşilor de Vară

Zeci de meşteri populari din mai multe zone ale ţării au venit la Târgul Moşilor de Vară, de la Piteşti. Ceramişti din Argeş, din Gorj şi din Harghita, încondeietori de ouă din Galeş, Moldoviţa şi din Geamăna, meşteri în arta lemnului, creatori de păpuşi, de podoabe tradiţionale şi de straie populare veniţi din Târgovişte, Galaţi, Vâlcea, Bistriţa-Năsăud, în total peste 50 de artişti populari, îşi expun produsele, până duminică, în Piaţa Primăriei.

image

Meşterii populari au făcut demonstraţii de încondeiere

„De 15 ani tot vin la acest târg şi constat că tradiţia încă mai e pusă la loc de cinste. E lucru mare să preţuieşti arta populară”, a spus Constantin Manoli, meşter popular  din Râmnicu Vâlcea.

Dacă ieri doar localnicii

s-au îngrămădit la standurile meşterilor populari, expozanţii spun că se aşteaptă ca numărul vizitatorilor să crească în weekend, odată cu venirea turiştilor. Expoziţia este una cu vânzare şi va fi deschisă, zilnic, între orele 9.00 şi 21.00.

Târg „slow-food“ la Braşov

A treia ediţie a Târgului „slow-food“ Braşov va fi deschis cumpărătorilor în acest sfârşit de săptămână, între orele 10.00 şi 16.00. 20 de standuri vor fi deschise, începând de mâine dimineaţă, în incinta Bibliotecii Judeţeane „George Bariţiu”, pentru cei care vor să-şi cumpere alimente 100% ecologice, la preţ de producător.

Păstrăvul afumat în cetină de Berivoi, magiunul de Topoloveni, crenvurştii de Codlea, mozzarela de bivoliţă de Meşendorf, uleiul de nucă presat la rece, ghiudemul, rahatul şi covrigii de Constanţa, toate acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care merită să mergeţi la Braşov la sfârşit de săptămână.

image

Brânzeturile sunt printre cele mai apreciate produse tradiţionale 

Toţi comercianţii care au vrut să participe la acest târg au fost nevoiţi să facă dovada că alimentele lor sunt realizate cu ingrediente 100% naturale, fără adaosuri de coloranţi sau aditivi artificiali. În plus, toţi producătorii au fost verificaţi şi instruiţi de specialişti ai Direcţiei Sanitar-Veterinare Braşov.

Coorganizatori ai evenimentului, reprezentanţii Bibliotecii au pregătit, duminică, de la ora 11.00, şi un program special cu dansuri şi cântece. Acesta din urmă va fi prezentat de 50 dintre elevii abonaţi la secţia pentru copii şi tineret a Bibliotecii. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite