Încep lucrările la Aeroportul Internaţional din Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

şi clădirile care urmează să se construiască pe Aeroportul Internaţional Sibiu, a anunţat, ieri, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu, Martin Bottesh."A fost finalizată evaluarea

şi clădirile care urmează să se construiască pe Aeroportul Internaţional Sibiu, a anunţat, ieri, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu, Martin Bottesh.
"A fost finalizată evaluarea ofertelor pentru terminal, turnul de control, clădiri anexe. Ambele oferte au îndeplinit condiţiile de eligibilitate şi de calificare, punctajul mai bun fiind obţinut de Asociaţia de ofertanţi Dafora SA, Lindner AG, Con-A. Societatea Dafora SA din Media a fost invitată pentru semnarea contractului, ca lider al asociaţiei de ofertanţi care a câştigat licitaţia", a declarat preşedintele CJ Sibiu, Martin Bottesh. Deocamdată, nu s-a făcut publică suma pe care o vor încasa firmele care au câştigat prima licitaţie de execuţie pentru Aeroportul Internaţional Sibiu. Pentru pistă şi celelalte suprafeţe au licitat trei firme, dintre care una este o asociaţie formată dintr-un partener german şi o firmă din Sibiu, Asociaţia Berger Bau GmbH şi SC Concefa SA. Concefa SA este una dintre firmele care au câştigat în ultimii ani majoritatea lucrărilor de modernizare la instituţii şi obiective cu finanţare europeană sau de la bugetul local şi de stat. Conform lui Martin Bottesh, aeroportul va fi modernizat complet până în aprilie 2008, terminalul urmând a fi gata în luna martie a anului viitor, întrucât Sibiul se pregăteşte să primească în 2007 aproape un milion de vizitatori, datorită faptului că va fi capitală culturală europeană. Lucrările de modernizare la aeroport vor începe peste două săptămâni. Costul total al investiţiei este estimat la 50 milioane de euro, din care guvernul a promis 22 milioane, jumătate din această sumă ajungând deja la Sibiu.
Primăria şi Consiliul Judeţean Sibiu contribuie cu opt milioane de euro, iar suma de 20 milioane de euro va fi împrumutată de autorităţile locale, cel mai probabil de la Banca Europeană de Investiţii (BEI), în luna octombrie. Contractele de execuţie pentru aeroport se vor încheia după un model numit FIDIC, agreat şi de marile bănci finanţatoare, cum ar fi BERD sau BEI.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite