Incendiu suspect la maşina unui procuror DIICOT

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Partea din faţă a maşinii care îi aparţine Lăcrămioarei Balică a luat foc în noaptea de duminică spre luni
Partea din faţă a maşinii care îi aparţine Lăcrămioarei Balică a luat foc în noaptea de duminică spre luni

Magistratul botoşănean Lăcrămioara Balică, implicată în anchete care privesc traficul cu ţigări, şi-a găsit maşina distrusă de flăcări.

Maşina unui procuror de la Biroul Teritorial Botoşani al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a luat foc în noaptea de duminică spre luni, iar anchetatorii iau în calcul varianta unei răzbunări coordonate de mafia ţigărilor.

Lăcrămioara Balică se întorsese după miezul nopţii acasă, iar la scurt timp a fost anunţată că-i arde maşina. Autoturismul, un Volks-wagen Bora, era parcat pe o stradă din centrul municipiului Botoşani. Un vecin a observat flăcările şi a sunat la 112. Pompierii au stins flăcările, dar autoturismul a fost avariat destul de serios.

„Încă nu s-a stabilit cauza incendiului. Specialiştii noştri încearcă să depisteze cu exactitate dacă focul a fost pus sau dacă a fost un scurtcircuit", a precizat Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al ISU Botoşani.

Lăcrămioara Balică face parte din echipa care monitorizează traficanţii care aduc ţigări de contrabandă din Republica Moldova, dar, pe lângă traficul de ţigări, a mai avut ca sarcină şi destructurarea unor reţele de trafic de persoane. Procurorul botoşănean a ţinut să nu comenteze incidentul.

Prefectul somează poliţia să rezolve situaţia

Poliţiştii din Botoşani au demarat deja o anchetă, iar autoturismul urmează a fi expertizat. „Aşteptăm concluziile ISU cu privire la cauza incendiului. Desigur speculaţii pot fi multe, dar încă nu se ştie dacă focul a fost pus intenţionat sau nu", a spus Daniela Darea, purtător de cuvânt la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Botoşani.

În ultima perioadă, incidentele de acest gen sunt tot mai frecvente la Botoşani, iar autorităţile par copleşite de amploarea evenimentelor. Începând din luna martie, mai multe maşini de lux din oraş au ars în mod suspect.

În cazul a patru dintre acestea, poliţiştii au stabilit că focul a fost pus intenţionat. Toate cazurile par trase la indigo: incendiul a pornit din zona motorului, iar toată partea din faţă a autoturismelor a fost distrusă.

Recent, un alt autoturism a fost incendiat într-o zonă semicentrală din municipiul Botoşani, modul de operare fiind aproape identic cu celelalte patru cazuri.

Noul prefect, Adrian Constantinescu, a cerut şefului Poliţiei din Botoşani să scoată mai mulţi agenţi în stradă pentru că situaţia devine periculoasă.

„Poliţia are misiunea de a asigura liniştea şi siguranţa cetăţenilor. Vedeţi că în ultimele zile au fost tot felul de incidente cu maşini incendiate şi i-am rugat foarte mult să încerce să rezolve aceste probleme care au apărut în oraş", a spus Adrian Constantinescu.

Incendierea maşinilor, frecventă în moldova

Maşinile de lux incendiate au devenit aproape o rutină în zona Moldovei. Reglările de conturi între interlopi au făcut ca numărul maşinilor de lux distruse de flăcări să fie tot mai mare. În afară de incidentele din Botoşani, mai multe situaţii similare

s-au petrecut în ultimii ani şi la Piatra-Neamţ. În noiembrie 2010, interlopul Gheorghe Mararu a fost ucis într-o cafenea, după ce în anii precedenţi mai multe autoturisme de lux pe care acesta le avea în proprietate fuseseră incendiate ca o formă de avertisment.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite