Incendiu puternic la o fostă cooperativă agricolă din Harghita: mai multe utilaje au fost distruse de flăcări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 150 de persoane au intervenit în această dimineaţă pentru stingerea unui incendiu puternic izbucnit la fosta cooperativă agricolă din comuna Tuşnadul Nou, judeţul Harghita, focul distrugând mai multe utilaje care erau depozitate acolo.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Oltul" al judeţului Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat, vineri, corespondentului Mediafax, că un incendiu a izbucnit, în cursul nopţii, în grajdul fosteti cooperative agricole de producţie din comuna Tuşnadul Nou.

Clădirea se află în prezent în proprietatea şi exploatarea a şase persoane care depozitează acolo utilaje, fân şi folosesc spaţiile pentru adăpostirea animalelor.

Pentru stingerea incendiului au intervenit: două echipaje formate din 11 pompieri militari de la Detaşamentul Miercurea Ciuc, cu două autospeciale, precum şi grupa operativă a ISU Harghita au plecat către locul incendiului, lor alăturându-li-se 76 de pompieri voluntari de la opt servicii voluntare pentru situaţii de urgenţă, cu opt autospeciale.

Primele informaţii arată că flăcările puternice au distrus grajdul pe o suprafaţă de aproximativ 10.380 de metri pătraţi. În incendiu au murit şi doi cai.

De asemenea, au mai fost distruse mai multe utilaje aflate acolo, printre care utilaje agricole mecanizate, o combină, un aparat de muls, un utilaj de selectat seminţe, un utilaj de aerisit furaje, precum şi aproximativ 80 de tone de fân şi materiale de construcţii (aproximativ 27 de metri cubi de grinzi, aproximativ 25 de metri cubi de lemne de foc), două remorci şi aparate electrocasnice, toate arzând în totalitate.

Cauza incendiului şi valoarea totală a pagubelor vor fi stabilite după lichidarea completă a focarelor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite