Incendiu violent la Azomureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un puternic incendiu a izbucnit, miercuri seara, în jurul orei 22.00, la sala de compresoare de la secţia Amoniac III a combinatului de îngrăşăminte chimice Azomureş din Târgu Mureş.

Focul a cuprins o hală din cadrul societăţii, iar flăcările aveau peste şase metri. Imediat au fost alertate Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Instituţia Prefectului, Garda de Mediu şi Agenţia de Protecţia Mediului Mureş.

Şoleriu Ioan, director tehnic al Azomureş, a declarat că, din primele cercetări, incendiul are cauze tehnice şi nici un muncitor nu a fost rănit.

"Se pare că o presetupă la o pompă de ulei de la compresorul de metan a cedat, a scăpat ulei şi s-a aprins de la conductele de abur care sunt acolo. Şi, bineînţeles, s-a extins, a ars uleiul din consolă, au ars cabluri electrice şi altele. Deocamdată, nu ştim mai multe. Gazul în instalaţie e oprit şi o să vedem pe ziuă ce putem face, pentru că nu putem să băgăm curent acum. Mâine ne apucăm de lucru să vedem ce e acolo. Pagubele nu ştim dacă sunt mari, pompa e stricată, podul rulant e deteriorat şi trebuie reparat, plus pierderea de produse. A fost mare incendiul şi destul de puternic. Flăcările au ajuns şi la acoperiş, a început să ardă şi izolaţia hidrofugă", a declarat Şoleriu.

Acesta a arătat că, pentru lichidarea incendiului, la Azomureş s-au deplasat şi pompierii militari.

Şeful Agenţiei de Protecţia Mediului Mureş, Dănuţ Ştefănescu, a precizat că a fost un incendiu care nu a dus nici la victime, nici la evacuări de amoniac în aer sau în ape şi că mediul nu a avut de suferit, cu excepţia fumului degajat de la uleiul ars. "Nu erau muncitori înăuntru, deci nu au fost probleme de intoxicare sau de genul acesta", a subliniat şeful APM Mureş, citat de Agerpres.

Subprefectul judeţului, Valentin Precup, a spus că a fost sesizat de ISU şi de o serie de cetăţeni care au observat incendiul din oraş.

"S-au deplasat cu mai multe autospeciale, au localizat incendiul, care s-a datorat unor chestiuni tehnice, la o instalaţie datorită uleiului încins. Cei de la ISU ne-au spus că situaţia este sub control, incendiul a fost lichidat şi în momentul de faţă au rămas să stabilească cauzele exacte ale incendiului. Nu au fost pagube materiale foarte mari, parte din instalaţii au ars, dar persoane nu au fost afectate. Deci în momentul de faţă situaţia este sub control. S-a intervenit cu cinci autospeciale, deşi în mod normal au folosit doar două pentru că, având în vedere specificul instalaţiei nu au putut să intervină cu apă şi au intervenit doar cu autospecialele cu spumă", a precizat subprefectul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite