Incendii de pădure: 2.700 de evacuaţi, situaţie critică în vestul canadian

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendii de pădure: 2.700 de evacuaţi, situaţie critică în vestul canadian
Incendii de pădure: 2.700 de evacuaţi, situaţie critică în vestul canadian

Pompierii luptau, duminică, contra avansării a circa 500 de incendii de pădure în Columbia Britanică, care au provocat evacuarea a 2.700 de persoane, în timp ce alte 2.300 erau pregătite să îşi părăsească în orice moment domiciliile.

Aceste incendii, aţâţate de vânt şi în absenţă de umiditate, a căror întindere era estimată sâmbătă pe 4.575 de hectare, "s-au mărit într-un mod semnificativ" în timpul nopţii, a declarat cotidianului Vancouver Sun o purtătoare de cuvânt a pompierilor, Suzanne Von der Porten.

Avansarea periculoasă a flăcărilor i-a forţat pe pompieri să se retragă temporar, a adăugat ea, indicând că circa 2.700 de locuitori au primit ordinul sâmbătă seară să îşi părăsească domiciliile.

Un incendiu declanşat de trăsnet s-a întins duminică dimineaţă pe aproape 26 de kilometri pătraţi, apropiindu-se periculos de localitatea Lilloet, situată la circa 325 de kilometri nord-est de Vancouver.

Temperaturile în permanenţă superioare în timpul zilei de 30 de grade, o umiditate a aerului foarte redusă, precum şi trăsnete se află la originea unui val de incendii de pădure fără precedent în provincia Columbia Britanică.

Vineri, 531 de incendii erau înregistrate în Columbia Britanică, a indicat primul ministru al acestei provincii, Gordon Campbell, chemându-şi miniştrii să nu se mai ducă în pădure pentru a evita să fie blocaţi de incendii sau să aprindă accidental altele noi, aminteşte Agerpres.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite