Încă o viaţă de român spulberată în Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un subofiţer român a murit, ieri-dimineaţă, în Afganistan. Sergentul-major Valerică Leu, din Batalionul 33 Manevră, a declanşat accidental explozia unei mine antipersonal şi a fost grav rănit.

Subofiţerul a fost evacuat cu elicopterul, dar a murit la spitalul din baza Lagman. Valerică Leu făcea parte dintr-o subunitate de intervenţie trimisă pentru a securiza o cale de acces.

Subofiţerul era născut în satul Cârja (Vaslui), avea 31 de ani, era căsătorit şi avea un copil în vârstă de trei ani. Familia Leu locuia cu chirie la Braşov, într-un cămin militar. 13 militari români au fost ucişi până acum în Afganistan, iar alţi 51 au fost răniţi. Familia unui militar ucis primeşte suma de 80.000 de euro.

Batalionul 33 se află în provincia Zabul din Afganistan de la începutul acestui an. Acum o lună, comandantul unităţii, locotenent-colonelul Costel Ionescu, recunoştea că numărul de incidente cu dispozitive explozive este de cinci ori mai mare faţă de anul trecut. La începutul acestui an, CSAT a aprobat suplimentarea trupelor române din Afganistan cu 600 de oameni, până la nivelul total de 1.700 de militari (două batalioane).

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite