Înalţi comandanţi militari iranieni, asasinaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Înalţi comandanţi militari iranieni, asasinaţi
Înalţi comandanţi militari iranieni, asasinaţi

Mai mulţi înalţi comandanţi ai organizaţiei Gardienii Revoluţiei, armata ideologică a regimului de la Teheran, au fost ucişi ieri într-un atentat sinucigaş, în provincia Sistan-Baluchistan (din sud-estul ţării).

 Printre victime se află generalul Nour-Ali Shoushtari, adjunctul comandantului Gardienilor Revoluţiei şi generalul Mohammad-Zadeh, comandant al Gardienilor Revoluţiei pentru Sistan-Baluchistan. Teheranul a anunţat că, în total, 29 de oameni au murit în atac şi 28 au fost răniţi.

Atac revendicat de sunniţi

Gruparea rebelă sunită iraniană Joundallah (Soldaţii Domnului) a revendicat atentatul. Provincia Sistan-Baluchistan este formată din populaţie aparţinând minorităţii sunite din Iran, ţară condusă de un guvern şiit. Preşedintele Parlamentului iranian, Ali Larijani a acuzat SUA de implicare.

„Preşedintele Barack Obama a declarat că întinde mâna Iranului, dar prin această acţiune şi-a ars mâna. Poporul iranian are dreptate să nu creadă în schimbările promise“, a spus oficialul iranian. Surse citate de televiziunea iraniană au afirmat că Marea Britanie ar fi fost implicată, indicând că ţinta ar fi fost de a „redirija“ o parte din problemele pe care le are Occidentul în Afganistan.

Ministerul britanic de Externe a emis un comunicat în care condamnă atacul terorist. „Terorismul este groaznic indiferent unde se manifestă. Simpatia noastră se îndreaptă către cei care au fost ucişi în atac şi către familiile lor“, arată declaraţia.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite