Legea manifestaţiilor: În România sunt interzise adunările în care se propagă idei comuniste

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protestele vor putea fi organizate până la ora 22.00 Foto: Bogdan Dimofte
Protestele vor putea fi organizate până la ora 22.00 Foto: Bogdan Dimofte

 Proiectul de lege privind organizarea mitingurilor, marşurilor şi demonstraţiilor publice, aflat în dezbatere publică pe site-ul Ministrului de Interne, interzice adunările publice care propagă idei comuniste.

Noile prevederi, care modifică Legea nr. 60/1991, restabilesc regulile privind organizarea mitingurilor, marşurilor, demonstraţiilor, manifestaţiilor, procesiunilor şi a oricăror alte întruniri desfăşurate în spaţiul public, denumite în continuare adunări publice, precum şi participarea la acestea.
Conform proiectului de act normativ, sunt interzise adunările publice prin care se urmăreşte:
- propagarea ideilor totalitare de natură fascistă, comunistă, rasistă, şovină sau ale oricăror organizaţii terorist-diversioniste, defăimarea ţării şi a naţiunii, îndemnul la ură naţională sau religioasă, incitarea la discriminare, la violenţă publică şi la manifestări obscene, contrare bunelor moravuri;
-organizarea unei lovituri de stat sau altei acţiuni contrare securităţii naţionale;
-tulburarea ordinii şi siguranţei publice, încălcarea normelor moralităţii publice, a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor ori punerea în pericol a vieţii, integrităţii corporale sau sănătăţii acestora.
De asemenea, se interzice organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice în imediata apropiere a gărilor, porturilor, aeroporturilor, staţiilor de metrou, unităţilor spitaliceşti, obiectivelor militare sau a celor asigurate cu pază militară, a depozitelor de carburanţi sau materiale explozive, a zonelor şi obiectivelor cu risc ridicat de radiaţii şi contaminare, a unităţilor economice cu instalaţii, utilaje sau maşini cu grad ridicat de pericol în exploatare, ori pe traseele sau locurile unde se execută lucrări edilitar gospodăreşti de amploare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite