În ziua alegerilor, 112 va prelua şi sesizările privind fraude electorale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În ziua alegerilor, 112 va prelua şi sesizările privind fraude electorale
În ziua alegerilor, 112 va prelua şi sesizările privind fraude electorale

Secretarul de stat din Ministerul Administraţiei şi Internelor, Liviu Grădinaru, a afirmat astăzi că în ziua alegerilor prezidenţiale, la dispeceratul unic de urgenţă 112, va exista un operator care va prelua exclusiv sesizările de fraude electorale.

În 22 noiembrie şi 6 decembrie, la dispeceratele 112 din fiecare judeţ şi din Capitală va lucra câte un operator care va prelua doar sesizările referitoare la infracţiuni şi contravenţii la Legea pentru alegerea preşedintelui, pe care le va transmite organelor de cercetare şi birourilor electorale teritoriale. "S-a deschis prin operatorul de urgenţă 112 o linie specială cu un operator special care înregistrează absolut toate sesizările venite din teritoriu privind fraude sau nereguli în desfăşurarea procesului de votare. Mesajul dânsului (apelantului, n.r.) se înregistrează, este adus la cunoştinţa cunoştinţa tuturor organelor responsabile, adică Poliţia, Biroul Electoral Judeţean, Parchet", a afirmat secretarul de stat Liviu Grădinaru, citat de NewsIn.

Conform aceleiaşi surse, reclamantul va fi informat ulterior cu privire la demersurile întreprinse de oamenii legii pornind de la sesizarea sa. "Se întreprind măsurile de cercetare şi se dă răspunsul omului asupra măsurilor întreprinse: dacă cele sesizate se confirmă sau nu se confirmă ori dacă este începută sau nu este începută o acţiune de urmărire în baza faptelor care se prezintă", a explicat Liviu Grădinaru.

Secretarul de stat din MAI a precizat că linia specială a fost deja testată cu succes. "S-a făcut o simulare, totul lucrează perfect şi nu este niciun fel de problemă în a funcţiona apelul de urgenţă 112 şi pentru fraude electorale", a spus acesta.

Potrivit oficialului, Guvernul a preferat să colecteze sesizările privind fraudele electorale prin numărul unic de urgenţă 112 deoarece este mult mai cunoscut şi, deci, mai eficient decât o linie TelVerde.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite