În librăriile băimărene bate vântul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În librăriile băimărene bate vântul
În librăriile băimărene bate vântul

Părinţii lasă pe ultima sută de metri cumpărarea rechizitelor. Preţurile pentru caiete, creioane şi genţi au rămas neschimbate faţă de anul trecut, dar cumpărătorii tot nu se înghesuie.

Câteva zeci de librării din Baia Mare îşi aşteaptă clienţii, pe şcolarii care încep cursurile peste exact două săptămâni. „Am făcut comenzile încă din luna iunie pentru cele necesare la şcoală. Avem tot ce trebuie şi mai urmează să primim”, a arătat Georgeta David, gestionar la una dintre librăriile situate în centrul oraşului. În ciuda ofertei extrem de variate, însă, cumpărătorii nu se înghesuie.

Rechizite „de fiţe”

Potrivit declaraţiilor Georgetei David, preţurile la caiete, creioane şi genţi au rămas neschimbate faţă de anul trecut. Sunt şi lucruri mai scumpe, dar gestionarul pune totul pe seama „licenţei”. „Avem genţi, penare, caiete şi stilouri cu Spiderman sau Hannah Montana, că astea se poartă anul acesta şi ele sunt cu licenţă, de aceea sunt mai scumpe”, a explicat Georgeta David. Părinţii cu dare de mână care vor să-şi „doteze” odraslele după ultimele tendinţe, trebuie să bage mâna adânc în buzunar.
Astfel, un rucsac imprimat cu „Musical School” costă 249 de lei, un penar neechipat, cu acelaşi logo, alţi 30 de lei, un stilou „asortat”, 200 de lei, iar un caiet 2 lei. „Anul trecut am avut şi caiete parfumate şi vom primi şi anul acesta, în mod sigur. S-au vândut foarte bine”, a arătat gestionarul.Elevii claselor terminale de liceu sunt cei care au început „să prospecteze” deja piaţa. Printre ei şi Ilinca Fage, elevă la unul dintre colegiile de elită din oraş. „Am fost şi în supermarket, dar am luat la rând şi librăriile. Pentru că voi învăţa tot anul din notiţe, îmi trebuie caiete de calitate, chiar dacă sunt mai scumpe”, a arătat adolescenta.
În asentimentul ei sunt alte două colege, care s-au interesat pe lângă caiete şi de cărţile pe care trebuie să le citească anul acesta în cadrul orelor de limba şi literatura română. „Încă nu le-am spus părinţilor de câţi bani am nevoie pentru rechizitele de anul acesta. Cel puţin 500 de lei cred”, a spus Paula Sopoian, elevă şi ea în ultimul an de liceu.

Preţuri mai mici la supermarket

Cele opt supermarketuri din Baia Mare au început şi ele „ofensiva” ofertelor. Pliantele promoţionale gem de oferte pentru elevi. Preţurile practicate de ei sunt sensibil mai mici. Astfel, în supermarket, un rucsac inscripţionat cu „Hello Kitty”, un alt personaj de desene animate în trend anul acesta, costă de la 69 de lei în sus, un caiet din aceeaşi gamă costă de la 0,79 de lei în sus, iar exemplele ar putea continua.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite