ANM: În iulie şi august vor fi perioade caniculare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a afirmat astăzi că în lunile iunie şi august vor fi perioade de caniculă, iar în fiecare zi cu temperaturi de peste 35 de grade se vor putea produce vijelii.

Directorul ANM a afirmat că în luna iulie, în sud-estul României, mai precis în Bărăgan, Dobrogea şi în partea de sud a Moldovei, se vor înregistra cantităţi mici de precipitaţii, iar în august situaţia va fi la fel, inclusiv în nord-vestul României, dar şi în sudul şi sud-estul ţării.

"Cantităţile de precipitaţii vor creşte abia în octombrie, iar România va scăpa de secetă, cel mai probabil, în luna noiembrie", a precizat Sandu.

August va fi luna extremelor, cu temperaturi de peste 35 de grade în timpul zilei şi mai mici de 5 grade, noaptea, în depresiuni şi la munte.

"Credem că în sudul şi sud-estul ţării va fi afectată cultura de porumb din cauza cantităţii reduse de precipitaţii. Partea bună este că zonele din nord, nord-vest şi chiar Oltenia şi Muntenia nu vor fi afectate de secetă. În 2009 va fi secetă, însă nu comparabilă cu cea din 2007", a declarat Ion Sandu.

Potrivit directorului ANM, din punct de vedere al fenomenelor meteo extreme, România are un risc mult mai mic decât multe ţări din Europa, printre care Spania, Italia şi Portugalia.

Luni, directorul general în Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, Daniel Botănoiu, a afirmat că seceta a compromis până în prezent 1,7 milioane hectare de culturi agricole, pe mai mult de jumătate din această suprafaţă - respectiv 880.000 de hectare - producţia agricolă a fost afectată în procente mai mari de 50 la sută.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite