În luptă cu arşiţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În luptă cu arşiţa
În luptă cu arşiţa

Sucuri şi bere rece. Umbrele, prosoape şi refugiu la piscină. Oricât ar fi de multe, toate aceste „arme“ se dovedesc neputincioase în lupta cu canicula. Apa mării are 23 de grade Celsius, temperatura aerului urcă la 38, iar nisipul fierbinte îţi topeşte picioarele. Fiecare se fereşte de caniculă în felul lui.

Dacă eşti la mare într-o zi toridă de vară, nu te mai poţi răcori doar aruncându-te în valuri. În Mamaia, pe drumul spre sau dinspre plajă, cea mai rapidă baie rece o poţi face în apropierea Cazinoului.

Fântânile arteziene care ţâşnesc din asfalt răcoresc atmosfera şi turiştii. Baia este gratuită, apa e la temperatura optimă, dar, până la urmă, e doar un duş pe trotuar, fără mari pretenţii.

Terasele şi barurile au oferte pentru toate gusturile şi pentru toate buzunarele. Chiar pe plaja staţiunii Eforie Nord funcţionează un bar select pentru clienţi sensibili, denumit Stretto Coffee. Cea mai ieftină bere românească e patru lei, iar o cafea costă şase.

Există şi o ofertă specială - o sticlă de whisky plus două cutii de Red Bull, la 120 de lei. Paharul cu bere se poate lua şi pe plajă, pe masa de sub umbrar sau cea aşezată pur şi simplu pe nisip. Berea nu are timp să se încălzească: paharul se dă peste cap din două sorbituri!

Sucuri naturale pentru copii

image

Plaja bebeluşilor, o bălăceală în „piscina“ adusă de acasă



Cele mai sigure băuturi pentru copii par sucurile proaspete din fructe. Sucul de citrice, extras manual, chiar în faţa clientului, are un succes extraordinar.

Pe plaja din Mamaia se pot comanda suc de portocale, de grepfrut sau în amestec. Dintr-un kilogram de fructe se obţin doar două pahare mari, de 300 de mililitri. Paharul mare de suc de portocale costă şase lei, iar cel de grepfrut sau în amestec - şapte lei.

O alternativă la sucul de fructe o furnizează dozatorul. Tânăra vânzătoare îţi oferă un suc solid, numai gheaţă. Nu e deloc dulce, dar e foarte răcoritor, aproape ca o îngheţată. Cele mai căutate sortimente sunt cele de mere verzi şi de portocale. În schimb, cea mai „gustată“ îngheţată este cea de ciocolată.

All inclusive la piscină

image

O baie în mare este bună şi pentru câini


Servicii complete anticaniculă sunt oferite şi de hoteluri. De exemplu, la Complexul Tismana din Jupiter, clienţii care au plătit servicii all inclusive au şi acces gratuit la piscinele interioare.

Turiştilor aşezaţi pe şezlonguri li se aduc băuturi reci, incluse în preţul pachetului. În jurul piscinelor, arborii exotici induc senzaţia de pădure pe malul mării.

Schnauzer intrat la apă

Iubitorii de animale nu trebuie să fie îngrijoraţi, pentru că patrupedele au şi ele soluţiile lor de a se răcori. Pe plaja din Mamaia, Ivan cel negru, un superb schnauzer uriaş, ar sta mai mult în mare decât pe nisip. Stăpânul îi aruncă în larg o minge de tenis, iar câinele plonjează în valuri sub pretextul că o aduce înapoi. De fapt face o baie completă, apoi aşteaptă nerăbdător următoarea scufundare în apele mării.

Cod galben urmat de vijelii

În sudul şi estul ţării, canicula continuă până diseară, avertizează meteorologii. Maximele termice se vor situa local peste 37 de grade şi izolat peste 39 de grade, atenţionarea de cod galben fiind valabilă între orele 14.00 şi 20.00. Spre seară, în vest, centru şi nord, vijeliile şi aversele vor lua locul caniculei, iar la noapte şi mâine, acestea se vor extinde în toate regiunile.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite