Împuşcături între arendaşi la Moţăţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Împuşcături între arendaşi la Moţăţei
Împuşcături între arendaşi la Moţăţei

Doi oameni de afaceri din Franţa şi Turcia s-au răfuit azi-noapte pentru pământ

Scandalul a pornit pe terenul de 40 de hectare din comuna doljeană Maglavit, satul Moţăţăi. Franckie Barraud, omul de afacere francez, spune că de trei ani trăieşte un adevărat coşmar. Oamenii Narcisei Uysal, din clanul advers, îl terorizează pentru a-l convinge să renunţe la activităţile agricole pe care le derulează în Dolj.

„Au venit pe câmp după angajaţii mei şi i-au luat la bătaie. Ei, de frică, au fugit spre fermă să se adăpostească. În momentul când am vrut să le deschid poarta, am văzut vreo zece persoane înarmate cu furci şi topare, gata să ne măcelărească. Paznicul de la firma mea a scos pistolul şi tras mai multe focuri avertizment. Numai aşa am putut să îmi salvez oamenii din mâna agresorilor“, a povestit francezul Franckie Barraud.

Paznicul, care a tras mai multe focuri de armă, a povestit că nu a făcut alteceva decât să calmeze spiritele.

Vestul sălbatic s-a mutat la Moţăţăi

„Când au văzut că am tras zece focuri de armă, s-au liniştit. Nu este pentru prima dată când ne războim între noi. Acum o lună au venit la fermă, au intrat în casă, ne-au luat la bătaie şi au făcu dezastru aici“, a spus Dragoş Puiu, paznicul de la firma francezului. Replica nu se lasă însă aşteptată. Narcisa Uysal dă peste cap declaraţiile omului de afaceri de origine fraceză şi spune că, de fapt, el este cel care porneşte de fiecare dată războiul. La audieri, femeia a susţinut că Franckie Barraud vrea să termine cu ea.

Clanurile aruncă pisica

„Noi doi ne luptăm pentru un teren. Eu sunt proprietară, iar el este arendaş şi vrea cu orice preţ să renunţ la investiţie. Mi-au spart gemul maşinii şi acum tot ei spun că au fost agresaţi. Au scos pistolul şi l-au îndreptat către oamenii mei. Nu sunt normale aceste lucruri“, a declarat la audieri femeia.

Oamenii legii continuă ancheta în acest caz şi, pe deasupra, trebuie să stabilească dacă paznicul a folosit arma din dotare legal. „Şase persoane din ambele tabere s-au ales cu dosare penale pentru distrugere şi ameninţare, alte trei persoane au fost amendate cu 500 de lei, iar pistolarului i-a fost confiscată armă şi riscă la rândul lui dosar penal pentru demostraţia făcută în faţa poliţiştilor, atunci când a mai tras un foc de armă fără să fie nevoie“, a precizat Adrian Căpraru, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de  Poliţie al Judeţului Dolj.

Poliţiştii au rămas în zonă pentru a interveni în cazul în care războiul ar fi pornit din nou între ceele două tabere. Conducerea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA)Dolj a demarat un control pentru a stabili dacă bani pentru subvenţie au fost folosiţi aşa cum cere legea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite