Împrumuturi pentru rechizite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Împrumuturi  pentru rechizite
Împrumuturi pentru rechizite

În ultima perioadă, tot mai mulţi pensionari ieşeni s-au împrumutat de la Casa de Ajutor Reciproc (CAR) pentru a le asigura nepoţilor cărţile, caietele şi rechizitele necesare pentru noul an şcolar. Dacă le rămâne vreun ban, îl folosesc pentru plata facturilor şi a întreţinerii.

Aurica Mardare (64 de ani) are grijă de nepoţelul ei, Radu (15 ani), care acum este în primul an la liceu. Pensia de 800 de lei abia îi ajunge pentru plata facturilor şi pentru medicamente, aşa că a decis să vină la Casa de Ajutor Reciproc să ceară un împrumut de 2.000 de lei.

Cu o parte din bani intenţionează să-i cumpere rechizite nepotului, iar cu restul să plătească ratele la bănci. „Nepotul meu este totul pentru mine şi de asta am şi venit aici, să obţin un împrumut. Trebuie să-l port la şcoală. A trecut acum în clasa a IX-a şi are nevoie de foarte multe lucruri. Am fost la liceu să mă interesez şi încă nu ştiu dacă va trebui să-i cumpăr chiar toate rechizitele. Sper că nu“, a spus pensionara.

Conducerea CAR spune că avalanşa de cereri a fost cauzată de faptul că băncile au impus condiţii foarte aspre de împrumut, iar pensionarii nu au acces la banii acestora.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite