Impozitul minim va fi reinventat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Impozitul minim va fi reinventat
Impozitul minim va fi reinventat

Impozitul minim nu va fi eliminat în 2009, chiar dacă principalul scop al acestuia a fost atins: de a-i obliga pe cei care au firme fantomă de a decide dacă le menţin sau nu.

Mai mult, Guvernul intenţionează să introducă impozitul forfetar în acele domenii în care evaziunea fiscală este greu de controlat. Şeful Executivului a reamintit intenţia Guvernului de a introduce neimpozitarea profitului reinvestit, măsură propusă încă de la începutul anului.

FMI acceptă un deficit mai mare

Potrivit ministrului de Finanţe, Gheorghe Pogea, din discuţiile purtate cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional, finanţatorii vor accepta o majorare a deficitului bugetar pe care Finanţele îl estimează în jurul valorii de 7%-7,2%.

„Având în vedere că discuţiile cu misiunea de evaluare nu s-au încheiat, date certe cu privire la renegocierea deficitului nu pot fi comunicate oficial. Un fapt cert este următoarea rectificare bugetară, prin care se va face o suplimentare a bugetului Ministerului Agriculturii cu 60 de milioane de lei“, a spus Pogea.

Ministrul Pogea şi premierul Boc au lansat ieri platforma online de verificare a deconturilor de TVA. Firmele vor avea posibilitatea ca, din 4 august, să verifice TVA-ul pe care îl au de primit de la stat.

Cine ar putea plăti impozitul forfetar

1. Restaurantele
2. Micile magazine
3. Service-urile auto
4. Artiştii şi lăutarii
5. Instalatorii
6. Firmele de consultanţă

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite