Impozitarea pensiilor, motiv de polemică între Palate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Măsurile anticriză ale Guvernului stârnesc dispute între şeful statului, Traian Băsescu, şi premierul Emil Boc, astfel încât cei doi se contrazic în privinţa impozitării pensiilor, soluţie care nu este privită cu ochi buni nici de celelalte formaţiuni din arcul guvernamental.

După ce a susţinut că majorarea cu cinci procente a TVA a fost o „greşeală", Traian Băsescu a anunţat sâmbătă că va cere Guvernului să revină asupra acestei decizii şi, în compensaţie, să impoziteze cu 16% toate pensiile. „TVA trebuie dată înapoi jos", a declarat preşedintele, aflat în vizită în zonele afectate de inundaţii.

Varianta prezidenţială de reducere a TVA şi de impozitare a pensiilor a fost însă primită cu scepticism de premierul Emil Boc, care a precizat ieri că Executivul „lucrează la mai multe scenarii". „Impozitarea pensiilor nu acoperă în totalitate creşterea TVA", a sublinat premierul. Şeful Executivului a susţinut că reducerea taxei nu se va face decât dacă vor fi identificate măsuri suplimentare, care să fie acceptate şi de Parlament.

„Dacă vom găsi o măsură alternativă şi acea măsură va putea fi aprobată de Parlament, se va face. Lucrăm la foarte multe scenarii şi până la finalizarea bugetului pentru 2011 vom lucra în continuare. Repet, cu această dublă condiţie: să găsim măsurile care se pun în locul TVA şi pe de altă parte acele măsuri să fie acceptate de către Parlament", a spus Boc.

Liderul UDMR Borbely Laszlo, ministrul Mediului, a declarat şi el că singura variantă care ar putea fi discutată este impozitarea progresivă a pensiilor mari.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite