Împins de sărăcie, un colecţionar îşi vinde piesele adunate în 70 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieşeanul Constantin Pădurariu (foto), de 85 de ani, colecţionează ceasuri, telefoane şi aparate foto de mai bine de şapte decenii. Deşi ţine la toate piesele pe care le-a

Ieşeanul Constantin Pădurariu (foto), de 85 de ani, colecţionează ceasuri, telefoane şi aparate foto de mai bine de şapte decenii.

Deşi ţine la toate piesele pe care le-a achiziţionat de-a lungul anilor, este nevoit să vândă o parte dintre acestea din motive financiare. "Eu şi soţia suntem pensionari, iar banii nu prea ne ajung, altfel nu aş vinde nimic", ne-a spus Constantin Pădurariu, prezent la "Târgul colecţionarilor", deschis ieri în centrul Iaşiului.

Ceas de 1.000 de euro

Cele mai vechi dintre obiectele din colecţia lui Constantin Pădurariu datează din 1900. La târgul deschis până mâine, octogenarul a adus şi un ceas vechi de 100 de ani, pe care vrea să-l vândă cu 1.000 de euro.

"Ceasul e mult mai scump, dar atunci când ai nevoie de bani nu mai ţii cont de adevărata valoare a unui obiect", a adăugat ieşeanul. Reşiţeanul Grigore Păducel (57 de ani) a venit şi el la târgul de la Iaşi. "E prima dată când vin aici. Ieşenii ştiu să aprecieze lucrurile de valoare pe care le văd", ne-a spus colecţionarul.

Printre obiectele de vânzare se numără şi un ceas cu pendulă de origine austro-ungară, vechi de peste un secol, care poate fi cumpărat cu 700 de euro.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite