Împăratul Iulian s-a apărat cu sabia de trupele regelui Cioabă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

strada Secerătiilor. Rromii adunaţi la Sibiu doreau, în primă instanţă, să dea foc palatului şi să-i aplice o corecţie împăratului Iulian, întrucât s-au săturat să-i mai plătească

strada Secerătiilor. Rromii adunaţi la Sibiu doreau, în primă instanţă, să dea foc palatului şi să-i aplice o corecţie împăratului Iulian, întrucât s-au săturat să-i mai plătească taxă de protecţie. Iulian s-a retras în curtea palatului său şi şi-a luat chiar o sabie pentru a se apăra.
"Vrem toţi să mergem pe casa lui să-i dam foc, fără discuţie, tot vrea de la mine 50 de milioane în fiecare lună, i-am dat până acum, nu mai pot, că am 57 de ani, nu mai pot să muncesc în turnătorie", a declarat unul dintre protestatari. Cum exista riscul ca acest conflict să degenereze într-o luptă de stradă, a fost chemat pastorul Florin Cioabă, care este şi preşedintele Centrului Creştin al Rromilor. La insistenţele acestuia, rromii ai părăsit zona de conflict, fiind îndrumaţi să-şi apere drepturile cetăţeneşti pe cale juridică. La faţa locului a apărut şi o echipă a poliţiei locale, care a luat primele declaraţii de la cei ce au perturbat ordinea şi liniştea publică. "În primul rând există lege, nimeni nu este mai presus de lege. Dacă a greşit şi dacă e adevărat că cere taxă de protecţie, va fi tras la răspundere (…) Toată etnia rromă, nu numai din Sibiu, ci şi din Craiova şi din Târgu Jiu, este terorizată de acest om. Iată că astăzi au vrut să-i dea foc la casă pentru că nu mai pot să scape de el, toata ziua cere bani de la ei", a spus Florin Cioabă. Iulian Rădulescu susţine că acuzaţiile rromilor sunt nefondate şi că el nu a făcut altceva decât să-i denunţe la poliţie că fac afaceri ilegale. "În Sibiu colcăie o adevărată caracatiţă de afacerişti şi traficanţi de diferite materiale. Aceştia sunt protejaţi de organele de ordine. Sunt ţigani care fac parte din reţele care fură şi vând produsele furate, în linişte, sub protecţia unor persoane care nu fac cinste instituţiilor care au ca scop tocmai prevenirea şi stoparea acestor acte reprobabile. Eu am făcut o sesizare la poliţia locală, iar rezultatul este descurajator. Un ultim exemplu dovedeşte acest lucru, anume că au fost furate de la Hunedoara 90 tone de aparate electronice care au fost transportate cu rromi din Sibiu, materiale care au fost vândute ţiganilor din Coşoveni. Aceştia urmează să folosească din aparate doar cuprul, aluminiul şi argintul. Eu nu pot să fiu părtaş la acest gen de trafic şi la altele la fel de grave. Am prezentat cine sunt infractorii din Sibiu, persoane care se regăsesc şi într-un dosar aparţinând Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Sibiu, persoane care au firme cu datorii foarte mari la stat. Eu mi-am făcut datoria şi faţă de comunitatea mea şi am înştiinţat Forumul European al Rromilor şi Nomazilor. Am fost gata ori să trag în ei ori să iau sabia, am luat sabia la ei", a declarat împăratul Iulian Rădulescu. El crede că tot scandalul este urmare a faptului că, în urmă cu două săptămâni, a declarat că tatăl lui Florin Cioabă, Ioan Cioabă, ar fi colaborat cu fosta Securitate. Ieri, peste 20 de persoane au depus plângeri penale la sediul Poliţiei Sibiu, prin care îl acuzau pe Rădulescu pentru trafic de influenţă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite