Un român din Germania a înfiinţat Partidul Imigranţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scriitorul român Vlad Georgescu, în vârstă de 43 de ani stabilit în Germania, a înfiinţat recent Partidul Unit al Imigranţilor după o serie de atacuri ofensatoare ale oficialilor germani la adresa imigranţilor, inclusiv a românilor, relatează presa germană.

Vlad Georgescu s-a născut în 1966 la Bucureşti, iar la 12 ani a emigrat împreună cu familia în Germania. Într-un interviu pentru Die Welt, Georgescu spune că partidul a fost fondat ca reacţie la declaraţiile antiromâneşti ale politicianului creştin-democrat Jürgen Rüttgers şi la cele rasiste enunţate mai recent de Thilo Sarrazin, membru al consiliului de administraţie al Băncii Naţionale a Germaniei, relatează NewsIn. Die Welt precizează că obiectivul politic al partidului lui Georgescu nu este să obţină puterea.

Sarrazin a stârnit o controversă după ce a declarat într-un interviu pentru Lettre International că arabii şi turcii din Germania "nu au nicio contribuţie productivă la dezvoltarea Germaniei" şi a avertizat că nu toţi imigranţii din ţara sa sunt dornici de integrare sau capabili de acest lucru. Mai mult, el a vorbit despre o adevărată "cotropire" a Germaniei de către imigranţi. "Turcii cotropesc Germania exact la fel cum kosovarii au cotropit Kosovo: printr-o natalitate mai mare. Orice cetăţean de origine turcă care trăieşte în Germania de mai mult de 40 de ani trebuie să se simtă vizat. El trebuie să se întrebe dacă a venit ca forţă de muncă sau ca ostaş în forţele de ocupare a ţării", s-a aventurat să spună Sarrazin.

"Nu trebuie să accept pe nimeni care trăieşte de pe urma statului, dar care respinge acest stat, care nu se preocupă de educaţia copiilor săi şi care tot ce face este să producă fetiţe cu văl pe cap. Iar asta e valabil pentru 70% dintre turcii din Germania şi 90% dintre arabii de aici", a adăugat oficialul băncii centrale germane.

În ceea ce-l priveşte pe politicianul din partidul Angelei Merke, Jürgen Rüttgers, scandalul declaraţiilor sale controversate la adresa românilor a fost stârnit în septembrie, după ce a fost făcut public un filmuleţ pe YouTube în care el este surprins, în cadrul unui miting electoral de la Duisburg. "Spre deosebire de muncitorii care lucrează aici, românii nu vin la muncă la ora 7.00 şi nici nu rămân până când li se termină tura. Ei vin şi pleacă când vor şi nici nu ştiu ce au de făcut", a declarat Rüttgers, referindu-se la mutarea fabricii Nokia de la Bochum la Jucu, în apropiere Cluj.

Întrebat de Die Welt, care dintre cele două incidente i s-au părut mai jignitoare ca imigrant, Vlad Georgescu a atras atenţia că nu se poate vorbi de "sensibilităţi", fiind vorba de modul în care oamenii se comportă unii cu ceilalţi. "Sarrazin a generalizat şi a jignit astfel mulţi dintre imigranţii harnici şi sârguincioşi. În plus, el nu a oferit o soluţie", punctează românul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite