Îmbolnăviţi de muncă şi stres

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încă 3.300 de hunedoreni au trecut în rândul persoanelor cu handicap. Numărul total al persoanelor cu nevoi speciale este de aproape 17.400 în judeţul Hunedoara, iar dintre acestea, peste 1.000

Încă 3.300 de hunedoreni au trecut în rândul persoanelor cu handicap. Numărul total al persoanelor cu nevoi speciale este de aproape 17.400 în judeţul Hunedoara, iar dintre acestea, peste 1.000 sunt minori.

Numai anul trecut, Serviciul de Evaluare Complexă din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Hunedoara (DGASPC) a depistat 3.300 de cazuri noi. Asta, în condiţiile în care, în 2007, numărul noilor cazuri înregistrate la DGASPC a depăşit cifra de 5.000.

Tot mai mulţi bolnavi

Svetlana Mihuleţ, purtătorul de cuvânt al DGASPC Hunedoara, a afirmat că numărul persoanelor cu handicap este în creştere din cauza bolilor profesionale şi a stresului, care îi afectează grav pe hunedoreni.

Purtătorul de cuvânt a adăugat că, în judeţul Hunedoara, numărul bolnavilor cronic, suferinzi de diabet sau de cancer de sân în cazul femeilor, este în creştere. Specialiştii pun îmbolnăvirile pe seama nivelului scăzut de salarizare, a grijilor generate de lipsa locurilor de muncă şi a alimentaţiei proaste.

Mai mult, previziunile lor sunt sumbre: medicii susţin că numărul bolnavilor de diabet, dar şi cel al hunedorenilor care vor fi afectaţi de boli pshice, va creşte în perioada următoare, ca urmare a stresului generat de criza financiară.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite