Imagini cu o victimă umilită de Costel Iancu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Imagini şocante de la percheziţiile din toamna lui 2006 făcute de procurori la domiciliul lui Costel Iancu, la Padea, judeţul Dolj. De aici au fost ridicate mai multe bunuri, printre care şi fotografii, scrisori şi arme.

Împotriva lui Iancu sunt depuse mai multe plângeri din partea unor persoane pe care le-ar fi ameninţat şi terorizat. Sunt trei cazuri diferite care demonstrează cruzimea cu care actionau aceştia. Niţu Constantin este una dintre victime. El a declarat procurorilor că Iancu l-a dus în Austria pentru a-l ajuta.

La dosar sunt depuse fotografii, ridicate de anchetatori de la domiciliul lui Iancu, în care apare Niţu Constantin dezbrăcat şi legat cu un lanţ de gât. Niţu a declarat procurorilor că a fost obligat de Iancu să ţină în mână o hârtie pe care scrisese: “SÎNT O ZDREANŢĂ. NU FACEŢI CA MINE. AM FACUT O GREŞEALĂ CU DON COSTEL”.

Procurorii DIICOT au făcut un rezumat de 50 de pagini cu acuzaţiile aduse lui Costel Iancu şi complicilor săi. Din dosar reiese că Iancu ar fi ordonat, în toamna lui 2006 şi răpirea omului de afaceri Andrei Alexandru şi a soţiei acestuia, cu scopul de a-i ceda acţiunile la o firmă.

''Domnul Iancu a fost primul care m-a tras din maşină când am oprit, m-a blocat şi din faţă şi din spate. A desfăcut portiera, m-a tras de umărul stâng, m-a suit în Touareg, m-au dus la sediul firmei lui Baltac, m-au sechestrat, m-au pus să semnez şi au adus notar pentru semnarea acţiunilor'',  a povestit Alexandru Andrei, victimă în dosar.

Constantin Iancu (45 ani), fostul preşedinte al Administraţiei Naţionale pentru Îmbunătăţiri Funciare şi membru PDL, a fost trimis ieri, în judecată, pentru sechestrare de persoane, ameninţare şi constituire de grup infracţional.

Grupul infracţional condus de Iancu este vizat şi pentru trafic de persoane pe ruta România-Austria-Spania. Iancu a fost reţinut, pe 27 octombrie 2006, fiind eliberat după ce instanţa a respins propunerea procurorilor de arestare preventivă.

Citiţi şi: Rechizitoriul în cazul lui Costel Iancu din 4 martie 2009

image



Constantin Niţu în timp ce era sechestrat de Costel Iancu, în Austria, în 1994

image


Constantin Niţu în timp ce era sechestrat de Costel Iancu, în Austria, în 1994

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite