Imagini spectaculoase surprinse de telescopul Hubble

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagini spectaculoase surprinse de telescopul Hubble
Imagini spectaculoase surprinse de telescopul Hubble

Telescopul spaţial al lui NASA, Hubble, a transmis noi imagini spectaculoase cu stele, constelaţii viu colorate şi nebuloase în formă de fluture. Click aici pentru FOTOGALERIE.

Agenţia Spaţială Nord-Americană a prezentat cele mai recente fotografii ale galaxiei NGC 6217, care au fost ţinute secrete până acum. Telescopul spaţial revoluţionar Hubble a făcut acest lucru posibil, fiind reparat şi îmbunătăţit acum patru luni, fapt care-i va permite să rămână operaţional încă 10 ani de-acum încolo.

"Aceasta este ziua pe care mulţi dintre noi am aşteptat-o pentru a sărbători revenirea lui Hubble", au spus responsabilii NASA.

Pe lângă aceste fotografii, telescopul Hubble a transmis observaţii esenţiale despre structura cosmică a universului de la distanţe de câteva miliarde de ani-lumină şi a redat o hartă a elementelor fundamentale ale vieţii aşa cum o cunoaştem cu toţii.

"Am luptat pentru misiunea de reparare a telescopului Hubble, pentru ca el este un telescop al poporului", a spus Mikulski, Şef al departamentului de Comerţ, Justiţie şi Ştiinţei aplicate care finanţează NASA.

Noile instrumentele ale lui Hubble au fost instalate pe telescopul vechi de 19 ani de către o echipă de astronauţi trimişi într-o misiune de 13 zile în luna mai.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite