Illyes a câştigat un nou mandat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aseară, imediat după închiderea urnelor, cei doi candidaţi la Primăria Satu Mare şi-au aruncat acuze şi şi-au evaluat şansele. "Contracandidatul Coica a făcut o campanie destul de

Aseară, imediat după închiderea urnelor, cei doi candidaţi la Primăria Satu Mare şi-au aruncat acuze şi şi-au evaluat şansele.

"Contracandidatul Coica a făcut o campanie destul de urâtă. A încălcat regulile, iar sătmărenii, inclusiv românii, au fost deranjaţi. Telefoane de pe automat, copii după articole din ziare, corturi ridicate de prefectură. Am adunat peste 60 la sută din voturi. PNL ne-a susţinut, PDL s-a abţinut, iar celelalte, PC şi PRM, nu au adunat decât 2-3 la sută. Scorul strâns ar trebui să fie o surpriză. Am convingerea că am câştigat", a spus Iuliu Illyes, candidatul UDMR.

Coica, dezamăgit de români

"Sunt dezamăgit de populaţia românească, care nu s-a prezentat la vot. În schimb, maghiarii, mai disciplinaţi, au fost masiv. Ei au folosit toate mijloacele, cărucioarele, targa, urna mobilă, pentru a vota. Noi nu avem spirit civic. Românii au reclamat în campanie mai multe mizerii din oraş, dar nu i-am regăsit la urne.

Ei au organizat la turul I <>, o mare manipulare, urmată de <>, iar după trei zile de chef, maghiarii au fost mobilizaţi de preoţi. Preoţii români, în schimb, nu au voie să se implice. E posibil să câştige Ilyes cu 60 la sută, datorită absenteismului românilor.

Voi renunţa la actul de a candida din nou la Primăria Satu Mare. M-am convins că societatea românească se complace, în ziua alegerilor, la un pahar de bere şi vin, aşteptând să voteze vecinul. Telefoane ilegale puteau da ei, în numele meu.

Ei au distribuit copii din Gardianul despre mine. În corturi s-a măsurat glicemia, la fel ca la turul I, fără însemne electorale", a replicat Dorel Coica, candidatul PSD.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite