Ilie Sârbu(PSD): "Se conturează tot mai mult ideea unei coaliţii cu PD-L"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Senatului, Ilie Sârbu(PSD), a declarat pentru NewsIn că o mare parte a liderilor teritoriali ai PSD doresc un guvern PD-L - PSD, în care premier să nu fie nici Geoană nici Stolojan. Această variantă este tema pricipală a discuţiilor pe care liderii social-democraţi le vor avea în această după-amiază.

"Se conturează tot mai mult ideea unei coaliţii cu PD-L, pe care o considerăm cea mai potrivită. Majoritatea liderilor PSD din teritoriu consideră că, în condiţiile actuale de criză, e nevoie cât mai rapid de un Guvern şi un Parlament cu o majoritate puternică pentru a putea lucra", a declarat vicepreşedintele PSD.

Sârbu a mai precizat că este posibil ca în negocierile care vor urma între PD-L şi PSD, social-democraţii să pună condiţia ca, dacă Mircea Geoană nu este desemnat premier, atunci nici cei de la PD-L să nu-l mai propună pe Theodor Stolojan. "Pesediştii îl consideră pe Stolojan depăşit", a explicat Sârbu.

Surse din partid spun că, din cauza "rigidităţii şi aroganţei" PNL, opţiunile PSD s-ar îndrepta mai degrabă către PD-L. Pesediştii sunt dispuşi, întrucât au mai puţine mandate decât democrat-liberalii, să renunţe la pretenţia de a mai pune premier şi să se mulţumească cu ministere într-un guvern cu PD-L.

Tabăra care ar dori o coaliţie cu PNL ar fi minoritară, mai spun aceleaşi surse, fiind reprezentată de Ion Iliescu, Viorel Hrebenciuc, Adrian Năstase. Printre susţinătorii unei intrări la guvernare cu PD-L se numără Miron Mitrea, Dan Nica, Nicuşor Constantinescu, Gheorghe Nichita şi Cristian Diaconescu, susţin surse din PSD.

Sursele citate spun însă că nici canalele cu liberalii nu sunt închise şi că, probabil vor mai exista discuţii cu aceştia, posibil în cursul acestei zile. Sursele citate mai spun că echipa favorabilă unei guvernări cu PNL are şi sarcina de a a se asigura că liberalii nu ar face împreună cu PD-L un joc dublu, cu scopul de a minimiza şansele PSD de a intra într-o formulă de guvernare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite