Numele lui Igaş apare în scandalul şpăgii din vămi: Ministrul a avertizat că vor fi descinderi în vama Naidăş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În vămile de la graniţa cu Serbia, protecţia şpăgarilor este asigurată  de la Bucureşti, din structura de conducere a Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră sau chiar de la Ministerul de Interne, potrivit Pressalert.

Informaţia reiese din înregistrările realizate de investigatorul sub acoperire al DGA infiltrat în Vama Naidăş şi din interceptările telefonice.

De altfel, potrivit înregistrărilor, ministrul de Interne, Traian Igaş, a transmis un semnal încă din noiembrie 2010, în plină investigaţie a DNA,  că urmează acţiuni în Vama Naidăş.

Agentul principal din acest punct de trecere a frontierei, Pantea Sorin Marin, s-ar fi lăudat că datorită relaţiilor pe care la are în vârful Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, află de fiecare dată când va veni control. Astfel el reuşeşte să nu fie surprins că ia mită de la traficanţii de ţigări, luându-şi liber în zilele respective.

Conform investigatorului sub acoperire, Pantea Sorin Marin a fost avertizat de naşul său că Igaş nu-l poate proteja în cazul în care se dovedea implicarea sa în în săvârşirea de infracţiuni.

Vedeţi AICI interceptările.

Ministrul de Interne, Traian Igaş, a declarat, pentru Mediafax, că acuzaţii privind implicarea lui în scandalul vămilor apar pentru că a devenit "incomod".

"Nu este de ignorat că toate aceste aşa-zise dezvăluri vin la numai o zi după ce am demarat cel mai amplu proces de evaluare a personalului din Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI). Sunt hotărât să continui restructurarea din temelii a sistemului şi nu exclud apariţia pe viitor a altor atacuri similare.

Sunt convins că i-am deranjat pe toţi aceia care au ajuns în structurile de Interne fără a avea pregătirea necesară, singura lor calitate fiind aceea de beneficiar al nepotismului", a declarat ministrul Traian Igaş, spunând că probabil a devenit "incomod" pentru că este "primul ministru al Internelor care a avut curajul să înceapă un proces real de reformă".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite