Igaş: România trebuie să fie pregătită oricând pentru un val de imigranţi din nordul Africii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igaş Constantin Traian, ministrul Administraţiei şi Internelor
Igaş Constantin Traian, ministrul Administraţiei şi Internelor

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Arad, că România trebuie să fie pregătită oricând să asigure protecţie unui eventual val de imigranţi provenind din nordul Africii.

"România trebuie să fie pregătită, aşa cum şi celelalte ţări membre ale UE sunt pregătite, să primească, dacă este cazul, comunităţi sau reprezentanţi ai comunităţilor de unde astăzi vedem că sunt probleme majore, mai exact din Nordul Africii. De altfel, şi la ultima şedinţă JAI am avut acest subiect pe agenda de lucru.Suntem preocupaţi de ceea ce se întâmplă în acele ţări, iar România trebuie să fie pregătită oricând dacă se pune problema să fim asaltaţi de imigranţi din partea de nord a Africii", a declarat Igaş la Arad.

Ministrul a spus că România poate să le asigure eventualilor refugiaţi "o anumită protecţie reglementată prin mai multe directive europene, până când problemele din acea zonă se vor soluţiona într-o formă sau alta".

Igaş a mai menţionat că sunt două categorii de oameni care ar putea să ajungă în România. "O categorie de oameni acceptaţi în România, şi anume refugiaţi, pentru că trebuie să ne gândim şi la acest gen de a aborda problemele, dar ne confruntăm şi cu imigrări ilegale în România. Iar, până acum, Poliţia de Frontieră, dupa cum aţi putut vedea şi pe zona de vest, şi-a făcut cu brio datoria în acest sens", a susţinut Igaş.

Ministrul Administraţiei şi Internelor a fost la Arad pentru o întâlnire cu autorităţile judeţene, în urma căreia a fost prezent la o conferinţă de presă la Prefectura Arad.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite