Igaş: Restructurarea MAI continuă. Din 1 mai încep evaluările în teritoriu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traian Igaş, ministrul Administraţiei şi Internelor, a declarat marţi seara, la Slatina, că restructurările din MAI presupun plecarea din sistem nu doar a unor poliţişti, ci vor fi disponibilizaţi şi funcţionari publici şi angajaţi din alte direcţii. De asemenea, începând cu 1 mai, şefii de arme vor pleca în teritoriu pentru a face evaluările necesare restructurării structurilor MAI.

"Am dat deja dispoziţie şefilor de arme, imediat la începutul lunii mai vor ieşi în teritoriu, fiecare şef de armă are un calendar bine stabilit şi urmărit de ministru. (...) Cei care cred că nu mai au nimic de spus în acest sistem se pot îndrepta spre economia de piaţă, unde vor ei. Dar cei care rămân să-şi facă datoria aşa cum scrie în statutul lor. (...) Vom schimba filosofia de învăţământ din sistemul poliţienesc, din sistemul aflat în subordinea MAI. Deja am făcut schimbări la nivelul Academiei, am schimbat structura de conducere. Paşii viitori, vom schimba curricula, vom restructura şi vom elimina acele catedre care nu îşi mai au rostul în acest moment şi vom reclădi totul pe alte principii, bazate pe realităţile anului 2011", a declarat ministrul.

Ministrul nu a precizat numărul poliţiştilor sau al celorlalţi angajaţi din subordine care vor fi disponibilizaţi, dar a spus că vor rămâne 130.000 de angajaţi.

"Am preluat un program de restructurare început de fostul ministru, domnul Vasile Blaga. Vor fi oameni care vor fi puşi în situaţia să părăsească sistemul poliţienesc, asta e viaţa, cei care nu şi-au făcut datoria a venit vremea să plece, să lase locul altora care vor să muncească. (...) Trebuie să urmărim cu foarte mare atenţie că în ultimii ani statutul poliţistului a suferit foarte multe modificări care s-au întors împotriva poliţistului până la urmă. Lucrul pe care vrem să-l modificăm este să aducem acea disciplină pe care o aveam şi înainte în sistem şi trebuie să facem pasul doi reorganizare şi pasul trei modernizare. (...) Nu sunt doar poliţişti care vor pleca din sistem, vor pleca inclusiv şi funcţionari publici şi din celelalte direcţii", a mai spus ministrul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite