Ieşenii vor investiţii în infrastructură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieşenii au început deja să facă recomandări pentru priorităţile bugetului. În jur de 120 de formulare au fost completate până acum de oamenii pe care îi interesează pe ce se cheltuie fondurile colectate din taxe şi impozite, veniturile de la bugetul de stat, dar şi împrumuturile Primăriei plătite tot din banii ieşenilor.

 „De joi, am primit până acum în jur de 120 de propuneri atât la Centrul de Informare pentru Cetăţeni (CIC), cât şi la cele cinci centre de cartier”, a precizat Vasile Tiron, şeful CIC. Proiectul de buget al Iaşiului estimat pentru acest an se ridică la 980 milioane lei. Bani folosiţi atât pentru cheltuieli de funcţionare, cât şi pentru investiţii. Potrivit proiectului de buget prezentat ieri, pentru capitolul învăţământ vor fi repartizate peste 218 milioane lei, dar cea mai mare parte din sumă va fi direcţionată pentru cheltuieli salariale, 188 milioane lei pentru investiţii fiind repartizate doar 5 milioane lei. Cu toate acestea, cele mai multe propuneri ale ieşenilor vizează modernizarea instituţiilor de învăţământ, şcoli şi grădiniţe. S-a mai susţinut necesitatea investiţiilor în azil pentru bătrâni şi padoc pentru câini, izolarea termică a blocurilor, dar şi pentru construirea şoselei de centură sau modernizarea Aeroportului.

 „Nu prea sunt mulţumit de investiţiile de până acum. Locuiesc în centrul oraşului, iar câinii vagabonzi latră tot timpul”, a spus Marin Pânzariu, profesor. Deşi nu apare pe lista de până acum a priorităţilor subliniate de ieşeni, Primăria va aloca în acest an bani pentru extinderea ştrandului din Cicoarei, 1,5 milioane lei, dar şi pentru stadionul din Copou, 700.000 lei sau pentru susţinerea echipei de fotbal „Politehnica” prin Fundaţia „Sportului Ieşean”. Investiţii pe credite Potrivit schiţei de buget, anul acesta vor fi executate lucrări de investiţii susţinute din bugetul propiu, din credite externe, 113 milioane lei, sau din fondul de rulment evaluate în total la peste 210 milioane lei. Cele mai multe investiţii reprezintă continuarea celor de anul trecut.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite