Ieşenii au intrat în luna licitaţiilor pentru parcări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea organizează aproape zilnic licitaţii pentru parcările din mai multe zone din oraş.

Municipalitatea se pregăteşte să scoată la licitaţie peste 130 de locuri de parcare în apropierea  reşedinţelor pentru care ieşenii vor plăti în fiecare lună minim 15 lei, fără TVA. „Avem licitaţii aproape în fiecare zi la sediul Direcţiei de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat (DAPP). Spaţiile au fost scoase spre închiriere la cererea oamenilor, care ne asaltează în fiecare zi cu solicitări şi întrebări”, explică Aurica Postolache, angajat la DAPP Iaşi.

Cereri multe în cartierul Tătăraşi

Cele mai multe parcări vor fi date spre folosinţă în cartierul Tătăraşi, pe străzile Mihai Vodă Viteazu şi Ion Creangă, unde asociaţiile de locatari au cerut să închirieze câte 18 locuri lângă propriile locuinţe.
„Chiar ieri am făcut toate procedurile pentru închirierea a 21 de locuri pe Aleea Tudor Neculai. 17 participanţi au achitat preţul cel mai mic, de 15 lei fără TVA, iar alţi patru locatari au ridicat preţul până la 21 de lei, fără TVA”, mai spune Aurica Postolache.
Alte zone pentru care se vor organiza, în următoarele două săptămâni, licitaţii sunt Galata, Alexandru cel Bun, Nicolina şi Tudor Vladimirescu. Totuşi, închiriatul spaţiilor din faţa blocului nu i-a scăpat de bătăi de cap pe ieşenii care au optat pentru varianta propusă de municipalitate.
„Eu plătesc chirie pentru parcare şi seara o găsesc ocupată de altcineva. Nu înţeleg de ce nu dărâmă Primăria garajele din spatele blocului, pentru că astfel s-ar elibera mai mai mult spaţiu pentru maşinile vecinilor”, spune Edi A., un locatar de pe Calea Galăţii nr. 20.
Oficialii DAPP spun că nu intră în atribuţia lor paza spaţiilor scoase la închiriere şi că orice problemă trebuie anunţată Poliţiei Comunitare. „Noi doar organizăm licitaţiile, alte măsuri nu putem lua.

Pentru dărâmarea garajelor, cetăţenii trebuie să depună o solicitare la Serviciul de Urbanism din cadrul Primăriei”, explică Marcel Gherasim, şeful DAPP Iaşi.
Taxele pentru participarea la licitaţie se ridică la suma de 65 lei.

Calendarul licitaţiilor

- str. Mihai Vodă Viteazu, Bl D13, pe 5 decembrie, ora 14.00
- str. Mircea cel Bătrân, Bl. R5, pe 8 decembrie, ora 14.00
- Aleea V. Alecsandri, Bl. 6, pe 9 decembrie, ora 13.00
- str. Al. cel Bun, Bl D3, pe 10 decembrie, ora 14.00
- str. Ion Creangă, Bl H1, pe 11 decembrie, ora 14.00
- str. Lotrului, Bl B32, pe 12 decembrie, ora 14.00
- Aleea rozelor, Bl D2, pe 15 decembrie, ora 14.00
- str. Ţuţora, Bl E1, pe 15 decembrie, ora 13.00
- str. Arcu, Bl. Z16, pe 16 decembrie, ora 14.00
- str. Clopotari, Bl. 671, pe 17 decembrie, ora 14.00
- str. Tudor Vladimirescu, Bl. 330, pe 19 decembrie, ora 12.00

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite