Iepurele a fost cel mai vânat animal în 2008

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iepurele a fost cel mai vânat animal în 2008
Iepurele a fost cel mai vânat animal în 2008

Cele mai vânate specii de animale din România au fost în 2008 iepurele de câmp, fazanul şi vulpea. Potrivit datelor publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS), numărul urşilor vânaţi doar cu aprobare specială a fost de 189 dintr-un total evaluat de 6.795 exemplare.

Au fost vânaţi peste o sută de mii de iepuri, aproape 50.000 de fazani şi peste 20.000 de vulpi. Pe teritoriul României se găsesc peste un milion de iepuri, aprox 350.000 de fazani şi peste 50.000 de vulpi.

Anul trecut au mai intrat în bătaia puştii peste mistreţi, potârnichi, căpriori, şacali dar şi cerbi lopătari, cocoşi de munte, 155 de capre negre, 70 de pisici sălbatice.

Gestionarii fondurilor de vânătoare realizează anual acţiunea de evaluare a principalelor specii de animale sălbatice, de interes vânătoresc, existente pe fiecare fond de vânătoare.

Pentru menţinerea echilibrului ecologic, ameliorarea calităţii vânatului, conservarea biodiversităţii şi perpetuarea speciilor protejate, gestionarii fondurilor de vânătoare organizează partide de vânătoare, pentru speciile admise la vânătoare, în cadrul cărora se recoltează vânatul, conform cotelor aprobate de autorităţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite