Idei de criză la români: www.daugratis.ro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zsolt Tamassy (32 de ani) din Timişoara a înfiinţat primul portal de anunţuri pe internet cu produse care nu costă nimic. Site-ul www.daugratis.ro a apărut anul trecut, de Crăciun. „Am

Zsolt Tamassy (32 de ani) din Timişoara a înfiinţat primul portal de anunţuri pe internet cu produse care nu costă nimic. Site-ul www.daugratis.ro a apărut anul trecut, de Crăciun. „Am încercat să fac ceva în care să nu fie vorba de bani. În ziua de azi, dacă nu ai bani, nu poţi să faci nimic. Totul se învârteşte în jurul banilor”, a spus Zsolt Tamassy.

Cei interesaţi de chilipiruri pot găsi pe site începând de la alimente, îmbrăcăminte, electrocasnice până la materiale de construcţii, jucării, cărţi sau obiecte de decor. „Nu eu dau produsele, ci oamenii. Eu încerc doar să-i motivez să ofere ceva de care nu mai au nevoie. Crede că fiecare are cel puţin un lucru prin casă care nu îi mai foloseşte. În loc să-l arunce, mai bine îl dă altcuiva”, a mai spus Tamassy.

Chiar şi alimente sau medicamente pot fi oferite gratis, însă proprietarul site-ului spune că cel mai bine se vor vinde telefoanele mobile. „La cum se schimbă moda, oamenii renunţă la telefoanele vechi. Decât să le arunce, mai bine le oferă cuiva care are nevoie”, a mai spus Zsolt Tamassy.

Descrierea produselor este însoţită de o fotografie, astfel ca potenţialul client să îşi facă o părere despre ce este vorba. „Deocamdată nu este aşa de cunoscut site-ul, chiar dacă la căutarea pe internet apare primul.

Nu am făcut prea multă publicitate”, a mai spus timişoreanul. Există şi o secţiune numită „vreau gratis”, în care se trece anunţul cu produsul dorit. „Am nevoie de doi metri cubi de balast”, sună una dintre cererile postate.

Daniela Schiera este client fidel al www.daugratis.ro. „Sunt atâtea lucruri de care nu avem nevoie şi care pot fi valoroase pentru alţii. Am pus o fustă, o vestă, două cărţi şi un portofel. Şi soţul meu a pus un telefon mobil, o ruletă de construcţii, o cravată şi două cărţi”, a spus femeia.

Amatori de chilipiruri

Timişoreanul spune că deja a început să aibă probleme cu „piraţii“ care au pus ochii pe site şi scanează zilnic anunţurile, pe care le şi rezervă. „Stau pe site şi cum apare ceva, indiferent că au nevoie sau nu, le iau“, s-a plâns Tamassy.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite