Iberia a anulat 368 de zboruri naționale și internaționale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iberia a anulat 368 de zboruri naționale și internaționale
Iberia a anulat 368 de zboruri naționale și internaționale

Compania aeriană a fost nevoită să ia această măsură din cauza grevei anunțate de sindicatele echipajelor de zbor.

Compania aeriană spaniolă Iberia a anunțat anularea a 368 de zboruri pentru cursele naționale și internaționale programate pentru zilele de 10 și 11 noiembrie, anunță agenția de presă Europa Press, care citează pagina de Internet a companiei. Anularea acestor zboruri se datorează grevei anunțate de sindicatele echipajelor de zbor CTA și Sitcpla.

Majoritatea zborurilor anulate au ca destinație aeroporturi de pe teritoriul național spaniol, dar sunt și unele cu destinație internațională. Nu sunt afectate de grevă zborurile cu seria IB5000, IB8000 și IB7000, care sunt operate de Vueling, Air Nostrum și alte companii. De asemenea, nici zborurile care unesc Insulele Canare și Baleare de restul teritoriului național.

Muncitorii de la Iberia sunt nemulțumiți de noile măsuri impuse de conducerea companiei privind contractul colectiv de muncă. Conform acestuia, salariile angajaților vor fi ”înghețate” pe o perioadă de doi ani de zile, iar personalul de zbor cu vârsta mai mai de 55 de ani va fi pensionat. Această ultimă măsură va afecta aproximativ 300 de persoane.

Călătorii ale căror zboruri au fost anulate pot solicita decontarea banilor sau schimbarea datei de zbor. Data limită a solicitărilor este 30 noiembrie, iar validitatea noului bilet va fi până la 31 martie 2010.

Vezi pe adevarul.es când pregătesc sindicatele muncitorești următoarea grevă


Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite