Iată ce spune Gheorghe Mărmureanu despre seismele din România!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
marmureanu
marmureanu

Nimeni nu poate spune când va veni cutremurul cel mare, afirmă toţi specialiştii de pe planetă. Totuşi, din măsurători şi statistici se poate spune cam când ar fi condiţii pentru un seism important. Însă, românii sunt bombardaţi de declaraţii care se contrazic, de la un an la altul, de la o lună la alta. Iată ce declaraţii a făcut Gheorghe Mărmureanu, directorul Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, în ultimii a

Mai 2008

Directorul Institutului pentru Fizica Pământului (IFP), Gheorghe Mărmureanu, a declarat astazi în direct la Antena 3, că, deşi zona seismică Vrancea are efecte puternice asupra Bucureştiului şi zonei centrale a Moldovei, nu se pune problema unui cutremur catastrofal până în 2012-2013.

Iunie 2009

România va fi zguduită de un cutremur foarte puternic, mai mare decât cel din 1977. „Va fi un cutremur similar celui din 1802, care a avut magnitudine 7,9 pe scara Richter, când a crăpat pământul pe sute de metri. Acela a fost un seism de mare adâncime, cum va fi şi peste câţiva ani. Estimăm că, în câţiva ani, se va acumula energia care va provoca un cutremur major", a spun Gheorghe Mărmureanu în emisiunea „Zig-Zag cu Ion Cristoiu", de la Antena 2. În scenariul INFP, seismul următor va avea o intensitate 8 pe scara Mercalli, nivel denumit „distructiv" pentru că „se vor deplasa casele pe fundaţiile lor, pereţii uşori sunt sunt aruncaţi în afară în afară, unii pereţi de cărămidă se prăbuşesc."


Septembrie 2010

Va fi sau nu cutremur major in Romania? Directorul Institutului Naţional de Fizică a Pământului, prof. dr. Gheorghe Mărmureanu dezminte afirmaţia oficialilor Institutului de Geofizică S.I.Subbotin de pe lângă Academia de Ştiinţe a Ucrainei, care prognozează, în zona Vrancea, un cutremur de pământ foarte puternic. Directorul INFP spune că în următorii 5 ani, România se va confrunta cu un seism de maxim 6 grade pe Richter.

septembrie 2010 Un cutremur adânc, în această zonă, nu se produce mai repede de 65 de ani, aşa că, înainte de 2021 nu putem vorbi de un seism devastator în România", a explicat Mărmureanu. Mărmureanu a mai spus că un cutremur de maximum 6 grade pe scara Richter ar putea avea loc până în 2015.

Octombrie 2010

Cinci cutremure în trei zile nu este un eveniment, ci ceva foarte banal, spune directorul INFP, Gheorghe Mărmureanu. „Nimic deosebit, a fost un cutremur banal. În România sunt sute de seisme într-un an. Este o activitate normală în zona Vrancea şi, chiar acum, când vorbim se produce un cutremur în Serbia. Un cutremur de peste 7 pe scara Richter se va produce peste câţiva ani".


Noiembrie 2010

„România va avea parte de cutremure în perioada următoare, dar nu mai mari de 7 pe scara Richter. Vor fi cutremure de magnitudine şase sau şase şi ceva. Ne vor zgâlţâi, dar nu murim", a declarat Gheorghe Mărmureanu. El a precizat că nici până în 2030 nu va fi un cutremur catastrofal, peste 7 pe scara Richter.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite