Iaşiul s-a transformat din capitală culturală în capitala cerşetorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

cerşetorilor".De multe ori, cerşetorii devin chiar violenţi cu cei care refuză să le dea bani, numeroşi ieşeni fiind nevoiţi să depună apoi plângeri la poliţie. Cele mai "populate" sunt

cerşetorilor".
De multe ori, cerşetorii devin chiar violenţi cu cei care refuză să le dea bani, numeroşi ieşeni fiind nevoiţi să depună apoi plângeri la poliţie. Cele mai "populate" sunt chiar străzile din centrul Iaşiului, cum ar fi Stefan cel Mare, Bulevardul Independenţei sau Copou.
Problema a devenit atât de presantă, încât un deputat de Iaşi a avut şi o intervenţie pe această temă în parlament. "Nu există arteră mai importantă în Iaşi pe care să nu "activeze" doi-trei mici cerşetori. În loc să fie la şcoală sau sub supravegherea familiei, aceşti copii bat barurile, îi trag de mânecă pe călătorii din mijloacele de transport", sublinia, în intervenţia sa, deputatul ieşean. Recent, primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, împreună cu şefii poliţiei, a demarat o campanie împotriva cerşetorilor şi a celor fără adăpost. Deoarece, potrivit lui Nichita, foarte multe astfel de persoane vin din judeţele învecinate, acestea vor fi trimise înapoi acasă. "Vrem să facem un recensământ, după care să îi trimitem cu trenul în localităţile de unde au venit", a declarat primarul Iaşiului. Pe de altă parte, şeful poliţiei ieşene a găsit o altă soluţie pentru ca, pe străzile oraşului, să nu mai fie atât de mulţi cerşetori şi persoane fără adăpost. Comisarul Liviu Zanfirescu a apelat chiar la Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă pentru a le găsi o slujbă. "Vrem să le acordăm o şansă de a se integra în societate, în măsura în care şi ei doresc acest lucru", a spus Zanfirescu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite