Iaşiul, raiul câinilor vagabonzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

aceştia, peste 4.600, au fost eutanasiaţi. "Restul au fost fie adoptaţi, fie sterilizaţi şi lăsaţi din nou pe străzi. Strângerea câinilor fără stăpân de pe străzi a fost posibilă

aceştia, peste 4.600, au fost eutanasiaţi. "Restul au fost fie adoptaţi, fie sterilizaţi şi lăsaţi din nou pe străzi. Strângerea câinilor fără stăpân de pe străzi a fost posibilă datorită colaborării noastre cu Asociaţia "Sf. Mucenic Trifon", dar şi regulamentului aprobat de consiliul local. Numai anul trecut, pentru lucrările de hingherit primăria a cheltuit aproximativ 8 miliarde de lei", a declarat Ion Apostol, directorul S.C. Salubris S.A. "Mai mult, în această perioadă ne dăm silinţa pentru a merge din cartier în cartier, ca să sterilizăm câinii din gospodăriile oamenilor. şi asta cere timp şi bani", a adăugat Apostol.

Zeci de ieşeni muşcaţi de câine ajung lunar la spital
Eforturile primăriei par a fi însă zadarnice. Aceasta, deoarece numărul câinilor fără stăpân se înmulţeşte pe zi ce trece. De altfel, nici oficialii nu cunosc numărul exact al maidanezilor, şi ridică din umeri atunci când îi întrebi câţi câini fără stăpân sunt în Iaşi. "Nu putem face o evaluare exactă, ne este imposibil acest lucru pentru că se tot înmulţesc. Dar cred că pe străzi sunt tot atâţia câini cât am strâns noi în 2005, adică peste 9.000", a declarat Ion Apostol. Numărul mare al câinilor comunitari stârneşte însă nemulţumirea ieşenilor, care plătesc şi o taxă lunară pentru strângerea şi îngrijirea maidanezilor. "De anul trecut, plătesc lunar nişte bani pentru hingherit. Cu toate acestea, îmi este frică atunci când ies pe stradă, pentru că nu pot să nu dau imediat şi peste o haită de maidanezi", a declarat Dan I., din Iaşi. "A trebuit să merg la medic, pentru că am fost muşcată acum o lună. Mergeam pe stradă şi m-a apucat de picior din senin", a mai spus Maria A. De altfel, tot mai mulţi ieşeni reclamă nu doar rata mare de înmulţire şi de faptul că maidanezii au ajuns, practic, să sufoce oraşul dar, mai ales, agresivitatea lor. Numărul celor muşcaţi de câine nu este deloc de neglijat, lunar ajungând la medic câteva zeci de ieşeni pentru a se vaccina.
Iar la toate aceste probleme, şefii oraşului nu au decât un singur răspuns: "Trebuie să avem răbdare. Există un contract pe 7 ani, şi nu putem face totul dintr-o dată. Răbdare…", a declarat Ion Apostol, şeful Salubris.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite