Iaşiul are nevoie de investiţii imobiliare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

locuinţelor."Ieşenii sunt din ce în ce mai pretenţioşi în ceea ce priveşte achiziţionarea locuinţelor", spun brokerii imobiliari din Iaşi. Potrivit lui Gelu Savin, senior broker la o

locuinţelor.
"Ieşenii sunt din ce în ce mai pretenţioşi în ceea ce priveşte achiziţionarea locuinţelor", spun brokerii imobiliari din Iaşi. Potrivit lui Gelu Savin, senior broker la o companie imobiliară, cele mai multe cereri pe piaţa imobiliară din Iaşi nu mai sunt cele pentru apartamentele cu o cameră, ci locuinţe cu o suprafaţă cât mai mare. "Ieşenii îşi îndreaptă atenţia mai ales asupra apartamentelor cu trei camere. Mai mult, există din ce în ce mai multe cereri pentru case", a declarat Gelu Savin.
De anul viitor, preţul chiriilor din Iaşi va exploda
Dacă anul trecut, un apartament cu 3 camere putea fi achiziţionat cu 55 mii de euro, anul acesta, pentru acelaşi tip de locuinţă, un ieşean trebuie să scoată din buzunar aproximativ 65 mii de euro. "Nu este o creştere foarte mare, având în vedere că, în perioada 2004-2005, preţul apartamentelor s-a dublat", a mai spus Gelu Savin.
La ce să se aştepte ieşenii după aderarea ţării noastre la Uniunea Europeană? "Preţul apartamentelor nu va creşte foarte mult anul viitor, se va păstra aceeaşi creştere ca şi anul trecut, adică cu aproximativ 10 mii de euro", a declarat senior bokerul. Nu acelaşi lucru se va întâmpla însă şi cu preţul chiriilor. Potrivit specialiştilor, dacă un apartament cu două camere poate fi închiriat acum cu 250 de euro, anul viitor chiria se va dubla. "Cererea de chirii este foarte mare în Iaşi, oraş universitar şi cu un potenţial de investiţii foarte mare. În schimb, oferta de chirii este aceeaşi, motiv pentru care chiriile în Iaşi vor exploda", a apreciat Gelu Savin.
Specialiştii sunt de părere că, în Iaşi, cererea pe piaţa imobiliară este foarte mare. Există multe solicitări din partea studenţilor, a oamenilor de afaceri din regiunea Moldovei sau chiar din ţară. "Nu se construieşte suficient în Iaşi. Pentru a face faţă acestei cereri, cred că Iaşiul are nevoie de investiţii imobiliare ca de aer. În următorii ani, proiectul Zonei metropolitane a Iaşiului, adică extinderea oraşului în comunele învecinate, ar putea reprezenta o soluţie. Iar speculanţii nu vor întârzia să apară nici aici. Odată pus pe roate acest proiect, preţul terenurilor construibile din aceste localităţi va creşte simţitor ", a încheiat Gelu Savin, senior broker la compania imobiliară Vektor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite