Iaşiul va deveni un important centru IT

0
Publicat:
Ultima actualizare:

centre IT din ţară. Peste două mii de locuri de muncă, bine plătite, vor fi astfel create. Olteanu atrage însă atenţia că, pentru relansarea economică a Iaşiului, este vitală dezvoltarea

centre IT din ţară. Peste două mii de locuri de muncă, bine plătite, vor fi astfel create. Olteanu atrage însă atenţia că, pentru relansarea economică a Iaşiului, este vitală dezvoltarea aeroportului şi realizarea unei căi rutiere de legătură între Moldova şi vestul ţării.
Tinerii care studiază la universităţile cu profil IT din Iaşi nu trebuie să mai aibă motiv de îngrijorare pentru viitorul lor. Dacă înainte, pentru a-şi găsi un loc de muncă, trebuiau să îşi îndrepte privirile spre vestul ţării sau chiar spre alte ţări, acum pot sta liniştiţi. Cel puţin aşa declară preşedintele Camerei Deputaţilor. Potrivit lui Bogdan Olteanu, Iaşiul va deveni, în scurt timp, unul dintre cele mai importante centre IT din ţară. Prezent ieri la Iaşi, Olteanu a declarat că marile firme sunt interesate de studenţii care învaţă în Iaşi. "Clujul, Timişoara şi alte centre universitare din ţară nu mai reprezintă un punct de atracţie în acest moment. Managerii marilor societăţi se uită acum la Iaşi, pentru că aici există un mare capital uman, care poate fi foarte bine valorificat", a declarat Olteanu. De aceeaşi părere a fost şi Liviu Jicman, liderul studenţilor liberali, care s-a întâlnit zilele trecute cu tinerii din Iaşi. "Studenţii care termină o facultate în domeniul tehnic s-au plâns că îşi găsesc foarte greu un loc de muncă în Iaşi. Pentru a lucra în IT, ar trebui să plece de aici, pentru că nu există cerere pe piaţa muncii", a adăugat Jicman. Bogdan Olteanu este de părere că tinerii ar putea chiar refuza ofertele tentante ale firmelor IT din străinătate, deoarece şi la Iaşi vor fi bine plătiţi".

Infrastructura, vitală pentru relansarea economică a judeţului
Bogdan Olteanu a atras atenţia asupra decalajului economic dintre Moldova şi restul ţării. În opinia preşedintelui Camerei Deputaţilor, dezvoltarea aeroportului de la Iaşi, dar şi realizarea unei legături rutiere între Moldova şi restul ţării sunt esenţiale. "Am străbătut zilele acestea judeţul Iaşi, şi am constatat mari diferenţe economice între satele de aici şi cele din vest, să spunem. Trebuie ca autorităţile să gândească în perspectivă. Trebuie ca Aeroportul Internaţional de la Iaşi să se dezvolte. Este neapărată nevoie şi de o legătură rutieră între Iaşi, Moldova şi celelalte judeţe din vest. Doar aşa investitorii vor veni cu bani la Iaşi", a declarat Olteanu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite