VIDEO Clanul Cordunenilor, decapitat de mascaţi la Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Costel Corduneanu (în geacă maro) a fost reţinut ieri
Costel Corduneanu (în geacă maro) a fost reţinut ieri

Sute de poliţişti şi jandarmi au făcut ieri 47 de percheziţii în Iaşi şi Braşov, în urma cărora au audiat peste 110 persoane şi au pus sub învinuire 30 de membri ai clanului Corduneanu. Oamenii legii l-au ridicat pe liderul Constantin Bogdan (fost Corduneanu), precum şi pe câţiva locotenenţi ai acestuia.

Mai citiţi şi:

Clanul Cordunenilor acţiona şi la Braşov

EXCLUSIV Judecătorii au decis: Avocatul clanului interlop Geamănu rămâne în puşcărie

EXCLUSIV Povestea timişoreanului care a ajuns ÎNGROPAT DE VIU după ce s-a cuplat la afacerea lui Sergiu Băhăianu

Trei cartiere din Iaşi au fost trezite ieri-dimineaţă de sirenele maşinilor de intervenţie şi de un elicopter care a survolat oraşul ore în şir.

Lucrătorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) împreună jandarmi şi poliţişti aduşi la Iaşi din toată Moldova au percheziţionat mai multe apartamente din cartierul Nicolina, unde locuiesc apropiaţi ai clanului Corduneanu. „Mascaţii" au organizat inclusiv filtre în trafic şi au ridicat în total 110 persoane pe care le-au dus la audieri.

Interlopi şi „lume bună" printre învinuiţi

Oamenii legii i-au dus cu cătuşe la audieri pe fraţii Constantin şi Bogdan Corduneanu, dar şi pe oamenii lor de încredere: Cătălin Ciurariu, Iulian Bogdan, un văr al Cordunenilor, Ştefan Răzvan Andrioaiei, Viorel Potorache şi Daniel Târşu. „Trei dintre clienţii mei sunt audiaţi pentru emitere de cecuri fără acoperire şi adeverinţe bancare false", a afirmat Geanina Poroşnicu, avocat.

Printre cei învinuiţi se află şi Mihaela Felomela Neculau, contabilă la două societăţi. Aceasta este soţia lui Cătălin Neculau, şeful Citadin, societate din subordinea Primăriei Iaşi care se ocupă cu asfaltarea drumurilor din municipiu.

Potrivit anchetatorilor, acesta ar fi eliberat adeverinţe false pentru mai multe persoane care nu aveau venituri suficient de mari pentru a primi credite. În baza acestor acte, clanul interlop a reuşit să obţină credite la mai multe bănci. Prejudiciul în cazul său este de 200.000 de lei. „Clienta mea este acuzată pentru complicitate la înşelăciune. Încă nu am văzut probele", a spus Bogdan Luca, avocatul Mihaelei Neculau.

Membrii clanului Corduneanu sunt cercetaţi pentru trafic de persoane, săvârşirea de infracţiuni de violenţă, informatice şi fraude economice. Aceştia obţineau credite prin folosirea de acte false şi intermediari, racolaţi în acest scop. Potrivit anchetatorilor, gruparea condusă de Constantin Bogdan, fost Corduneanu, a acţionat din 2006 atât în ţară, cât şi în străinătate, iar prejudiciul este de ordinul milioanelor de euro.

Nevasta şefului de clan făcea videochat

Procurorii l-au ridicat ieri şi pe Ştefan Răzvan Andrioaiei, unul dintre prietenii lui Constantin Bogdan, fost Corduneanu. Practic, bărbatul a fost pus de Costel Corduneanu să o urmărească pe soţia sa, Alina Bogdan. Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, prietenul lui Corduneanu a intrat în apartamentul Alinei Bogdan şi a instalat un program la calculatorul femeii cu ajutorul căruia ar fi aflat că aceasta îşi oferea serviciile pe videochat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite