Studenta-eroină, cetăţean de onoare post-mortem

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sorina Ferari, tânăra care şi-a pierdut viaţa săptămâna trecută în incendiul care a mistuit un bar din Campusul „Tudor Vladimirescu“, ar putea primi post-mortem titlul de cetăţean de onoare al Iaşiului.

„Sorina mi-a amintit de zilele Revoluţiei, când spiritul sacrificiului era răspândit printre tineri, dar cu care ne-am întâlnit foarte rar în ultimii 20 de ani. Este un act eroic care trebuie răsplătit", a precizat Cătălin Toma, consilier local în Iaşi, iniţiatorul proiectului care va fi discutat la următoarea şedinţă a aleşilor.

Gestul tinerei de 21 de ani va fi răsplătit şi de Universitatea „Petre Andrei" din Iaşi, acolo unde Sorina era studentă în anul II la Facultatea de Drept, prin înfiinţarea unei burse care să-i poarte numele. Ea va fi înmormântată mâine, la Gura Humorului, localitatea în care s-a născut.

Mai mulţi membri ai administraţiei locale, din conducerea universităţii private, studenţi sau prieteni ai tinerei au anunţat că vor participa la ceremonie. Sorina Ferari a murit încercând să stingă un incendiu violent izbucnit la un bar din cel mai mare campus studenţesc din Iaşi. Studenta a răspuns apelului disperat al unei străine, angajată a localului, care s-a încăpăţânat să stingă flăcările.

Colega şi prietena Sorinei Ferari, Diana, povesteşte ultimele momente din viaţa tinerei.

„Am învăţat împreună pentru examenul la Drept Civil şi apoi am ieşit în oraş, într-un restaurant de lângă barul care a ars, să mâncăm. După aceea, ne-am dus să ne luăm foi şi pixuri. Atunci am văzut flăcările. Am vrut să ne ferim, dar Sorina a plecat de lângă noi. Am văzut-o că a intrat în bar cu fata cealaltă, cu chelneriţa, de mână", a povestit prietena eroinei de la Iaşi. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite