Şef de poliţie prins cu mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorul Liviu Cernat (foto), 32 de ani, fostul şef al Compartimentului Sisteme de Pază din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi, a fost reţinut aseară de procurorii anticorupţie sub acuzaţiile de luare de mită şi trafic de influenţă.

Un orădean și fiul său în vârstă de numai 16 ani acuză polițiștii de tortură

Poliţistul care lua şpagă în numele judecătorilor: „3.000 de euro, 20 de litri de ţuică de pere şi 15 kile de salam"

Procurorii anticorupţie susţin că, în luna iulie, Liviu Cernat ar fi cerut şi primit de la reprezentantul unei societăţi de pază şi protecţie 1.000 de lei pentru a-i face în regim de urgenţă documentaţia de obţinere a licenţei de funcţionare.

Pe 22 septembrie, fostul ofiţer de poliţie ar mai fi cerut de la aceeaşi persoană 3.000 de lei. Poliţistul ar fi lăsat să se înţeleagă că banii urmau să ajungă la un ofiţer din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei pentru a urgenta emiterea licenţei solicitate.

Magistraţii Curţii de Apel Iaşi au decis că Cernat nu este un pericol public şi au respins propunerea de arestare preventivă. Avocatul Dinu Şerban, apărătorul fostului poliţist, susţine că acesta este nevinovat.

„Clientul meu neagă acuzaţiile. Cât au stat în birou, cei doi au discutat la distanţă unul faţă de celălalt, iar domnul Cernat spune că nu a observat momentul în care denunţătorul i-a lăsat banii pe masă, lângă un calculator", a precizat avocatul ieşean.

Un polițist arădean a fost reținut pentru o mită de 1.600 de euro

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite