Doctorul-deputat, sufocat de acuzaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tudor Ciuhodaru a fost reclamat de o angajată a serviciului SMURD după ce medicul a „încadrat-o“ jignitor în categoria „Echipaje Proşti Atestaţi“, parafrazând acronimul EPA – Echipaje Prim-Ajutor. După izbucnirea scandalului dintre Ciuhodaru şi conducerea Spitalului „Sf. Ioan“, au apărut mai multe plângeri legate de comportamentul medicului. 

Conducerea SMURD Iaşi a înaintat la 4 ianuarie o sesizare către şeful Spitalului „Sf. Ioan" Iaşi, după ce, cu o zi înainte, paramedicul Alina Scutariu, de la EPA (Echipaj Prim Ajutor) - SMURD Hârlău, s-a plâns că doctorul Tudor Ciuhodaru a jignit-o. Incidentul a avut loc la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului „Sf. Ioan".

Citeşte şi: Tudor Ciuhodaru: „Mi se pune pumnul în gură dar voi lupta împotriva măsurilor aberante“

Iaşi: Doctorul-deputat renunţă la funcţii. Şi-a dat demisia de la Sindicatul „Cantacuzino“

Iaşi: Doctorul-deputat Tudor Ciuhodaru, reclamat că i-a făcut proşti pe paramedicii de la EPA-SMURD Hârlău (FACSIMILE)

Personalul de pe Ambulanţă a cerut internarea unui pacient cu dublă fractură de gambă, transportat din localitatea Hârlău. Alina Scutariu susţine că Tudor Ciuhodaru a refuzat să-l interneze şi a ţinut ambulanţa blocată peste o oră, timp în care a făcut glume jignitoare pe seama angajaţilor SMURD.

„Am fost chemată de către un asistent să intru doar eu în UPU. Când am intrat domnul doctor Tudor Ciuhodaru m-a întrebat: «Ştiţi ce sunteţi voi EPA?» şi tot dumnealui răspunde imediat: «Echipaje Proşti Atestaţi»", se arată în plângerea formulată de paramedicul Alina Scutariu. Din cele relatate se pare că doctorul Tudor Ciuhodaru a fost deranjat de faptul că pacientul din Hârlău avea o fractură veche de două luni.

„Le-am făcut doar nişte recomandări"

„La ora 12.05 am ajuns în UPU. Am fost daţi efectiv afară de către medicul de gardă dr Tudor Ciuhodaru, când am spus că fractura este de două luni", se menţionează în aceeaşi plângere formulată de Alina Scutariu. Ea se apără pentru eroarea de a transporta un asemenea caz la Urgenţe, spunând că a aflat că fractura era veche de la pacient, în timp ce se afla în ambulanţă şi se deplasa spre Iaşi.

Şefa de la Resurse Umane a Spitalului „Sfântul Ioan“ Iaşi: „Doctorul Ciuhodaru ţipa la mine şi-mi cerea să-l plătesc chiar dacă încălcam legea!“ (UPDATE)

Iaşi: Doctorul Tudor Ciuhodaru a încasat aproape 30.000 de lei prin semnarea de pontaje false (UPDATE) VEZI FACSIMILE

Doctorul Tudor Ciuhodaru recunoaşte că a avut o discuţie în contradictoriu cu personalul SMURD, din cauza proastei gestionări a problemei, dar neagă că a ţinut ambulanţa blocată. „Faptul că le fac recomandări nu înseamnă că-i jignesc. A fost vorba de o direcţionare proastă a unui caz şi le‑am oferit instrucţiuni pentru o gestionare mai bună. Ei au interpretat greşit. Nu am ţinut ambulanţa blocată, este fals. Există fişe orare", a replicat doctorul Tudor Ciuhodaru.

Conducerea SMURD Iaşi spune că este pregătită să meargă mai departe. „Am înaintat o sesizare la Urgenţe. Dacă îmi permite legea, voi apela şi la Colegiul Medicilor", a declarat doctorul Diana Cimpoeşu, coordonatorul SMURD Iaşi. Conducerea Spitalului „Sf. Ioan" cercetează incidentul.

„Am cerut tuturor persoanelor implicate să-mi dea note explicative. Am primit şi de la domnul doctor Ciuhodaru, care dezminte acuzele care i se aduc. După ce voi primi toate notele explicative vom începe o cercetare disciplinară", a declarat managerul Vladimir Poroch.

Personalul ISU, agresat verbal

Şi conducerea celuilalt serviciu de urgenţă din Iaşi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), a depus plângeri repetate cu privire la agresivitatea verbală a doctorului Ciuhodaru.

„Am făcut o sesizare conducerii spitalului acum vreo doi ani şi am atras atenţia că gestul poate fi încadrat la ultraj asupra personalului militar. O perioadă s-a mai temperat doctorul, acum însă a reluat acest comportament. Mai grav este că s-a propagat şi în rândul asistenţilor medicali. În decembrie anul trecut am discutat cu doctorul Ciuhodaru şi i-am spus că nu e normal să insulte personalul de la ISU, că dacă sunt greşeli în actul medical sunt dispus să discutăm şi ni le asumăm. Mi-a promis că nu se va mai întâmpla", a precizat colonelul Ştefan Lazăr, inspectorul şef ISU Iaşi.

Violeta Pipirig, şefa Biroului de Resurse Umane de la Spitalul de Urgenţe, cea care a făcut o sesizare la conducerea Spitalului „Sfântul Ioan" cu privire la pontajele false semnate de doctorul Tudor Ciuhodaru, a dezvăluit că medicul ridica tonul şi-i cerea să-l plătească împotriva prevederilor legii care spune că medicii parlamentari pot să lucreze în spital doar 50% din timpul normal de lucru.

„Doctorul Ciuhodaru mai ridica tonul la mine, ţipa, făcea presiuni asupra mea. Venea şi spunea: «Cum sunt trecut, aşa să mă plăteşti!» şi toată discuţia se termina aici. Se ştie doar că primul şi ultimul cuvânt îl are dumnealui", a povestit şefa de la Resurse Umane.

Scandalul se mută în instanţă

Ciuhodaru a anunţat că acuzaţiile care i s-au adus în ultimele zile cu privire la pontajele false se vor muta în instanţă. „Refuz să intru în acest joc lipsit de eleganţă. Acuzaţiile făcute sunt mult prea grave pentru a fi judecate în presă şi am încredere că justiţia va clarifica orice nelămurire.

Singura motivaţie a atacurilor este cea de a mi se pune pumnul în gură. În calitate de medic şi parlamentar voi continua să lupt împotriva măsurilor aberante care ne plasează din ce în ce mai evident într-un scenariu kafkian", a precizat Tudor Ciuhodaru.

Pontaje false

Medicul Tudor Ciuhodaru a fost eliberat luni din funcţia de purtător de cuvânt al Spitalului „Sfântul Ioan", după ce o anchetă internă a arătat că a încasat 29.343 de lei semnând pontaje false. Doctorul-deputat figura în 151 de zile atât la spital, cât şi în Camera Deputaţilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite