Doctorul-deputat, prins cu pontaje false

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicul Tudor Ciuhodaru (foto) trebuie să restituie Spitalului de Urgenţe „Sf. Ioan“ din Iaşi 29.343 de lei pe care i-a încasat ilegal, timp de 151 de zile, deşi nu era la serviciu.

VEZI AICI FACSIMILE!

O anchetă internă publicată ieri de şefii Spitalului de Urgenţe „Sf. Ioan", unde lucrează Ciuhodaru, arată că medicul a încasat ilegal banii. Verificările au pornit la sesizarea Biroului de Resurse Umane, angajatele susţinând că erau obligate să primească pontaje false. Acestea arată că, în perioada mai 2009-noiembrie 2010, Ciuhodaru se afla în două locuri simultan: la spital şi la Parlament.

„Domnul doctor Ciuhodaru a încălcat prevederile legale care spun că, fiind deputat, poate lucra până la 50% din timpul normal alocat de lucru. Angajatele de la Resurse Umane spun că doctorul le vorbea pe un ton ridicat şi le forţa să primească pontajele ilegale. Am fost prejudiciaţi astfel cu 29.343 de lei, bani pe care vrem să-i recuperăm prin oprirea sumei din salariile doctorului", a spus managerul Vladimir Poroch. Conducerea unităţii medicale a decis ieri să-l suspende pe medic din funcţia de purtător de cuvânt al Spitalului „Sf. Ioan".

Medicul Tudor Ciuhodaru, până duminică deputat independent, a ajuns în centrul scandalului cu pontaje false la o zi după ce a intrat în Partidul Conservator. „Eu am pontat ceea ce am muncit. Mă surprinde că o astfel de decizie se ia după nici 24 de ore de la intrarea mea în Alianţa de Centru-Dreapta. Se ridică nişte semne de întrebare că abia acum se fac publice aceste probleme, dacă ele există din 2009", a declarat Ciuhodaru.

Şefii de la Spitalul „Sf. Ioan" neagă că ancheta are legătură cu viaţa politică a medicului. „Domnul doctor ştia din decembrie că am demarat o anchetă internă pentru că noi i-am atras atenţia în repetate rânduri", mai spune Poroch. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite