Iaşi: Aglomeraţie la Spitalul de Urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Aglomeraţie la Spitalul de Urgenţă
Iaşi: Aglomeraţie la Spitalul de Urgenţă

Medicii de la Unitatea de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului „Sf. Ioan“ se confruntă cu o avalanşă de pacienţi, cazurile de sinucidere fiind din ce în ce mai frecvente

Patru persoane fără locuinţă, cu vârste cuprinse între 22 şi 25 de ani, au ajuns în cursul nopţii trecute la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului „Sf. Ioan“ intoxicaţi cu dioxid de carbon, după ce canalizarea în care locuiau a luat foc. „Pacienţii au beneficiat de oxigenoterapie şi de examene toxicologice complete, iar acum starea lor clinică este în curs de ameliorare“, a precizat dr. Tudor Ciuhodaru, medic şef la UPU. Medicii sunt îngrijoraţi şi spun că în ultimul timp UPU a devenit un adevărat cămin pentru cei fără adăpost.

Tentativă de suicid

I.I. (20 de ani) din localitatea ieşeană Roşcani a ajuns şi el în cursul nopţii trecute la UPU în stare gravă, după ce a încercat să se sinucidă. „Pacientul a ajuns cu plăgi înjunghiate la nivelul abdomenului şi al antebraţului drept. A fost operat în cursul nopţii, iar acum este la secţia de terapie intensivă, pronosticul fiind rezervat din cauza posibilelor complicaţii“, a adăugat dr. Tudor Ciuhodaru. Tânărul le-a spus voluntarilor de la Centrul Integrat Regional de Tratamente Intoxicaţii Traume şi Arsuri (CIRTIŢA) că a încercat să-şi ia zilele din cauza lipsei banilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite