Iarnă la munte şi primăvară în oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Temperaturile vor ajunge la 10 grade Celsius în acest sfârşit de săptămână, după mai multe zile cu ninsori şi viscol. Va mai ninge câteva zile la munte, vreme numai bună pentru practicarea sporturilor de iarnă în staţiunile montane.

Weekendul acesta va mai ninge foarte puţin, mai ales la munte, iar temperaturile vor creşte de la o zi la alta şi se vor apropia de valorile specifice începutului de primăvară, spun meteorologii.

Azi va mai ninge puţin în vestul, centrul şi nordul ţării. În partea de sud a teritoriului, unde zilele trecute a nins ca-n plină iarnă, precipitaţiile se vor restrânge şi vor fi sub formă de ninsoare, lapoviţă şi, trecător, de ploaie.

Temperaturile maxime vor fi în creştere uşoară. „Încetul cu încetul ne apropiem de valorile termice normale, pentru că până acum au fost sub mediile multianuale", a precizat Dumitru Baltă, specialist la Administraţia Naţională de Meteorologie.
 
Ploi şi lapoviţă

Mâine, cerul va fi mai mult noros în nord-vestul şi centrul ţării, unde local va ninge, în special în zona montană. Maximele termice vor urca până la 9 grade Celsius.

Valorile minime se vor încadra între -8 şi 0 grade, mai scăzute în depresiuni. Duminică va mai ninge local la munte. Maximele termice vor fi între 0 şi 10 grade Celsius, iar cele minime, între -8 şi 0 grade. Şi duminică dimineaţă va fi ceaţă în zonele joase.

Ninsorile din ultimele zile au reînviat sezonul de iarnă. Pe pârtiile din Poiana Braşov, dar şi pe cele din Predeal, stratul de zăpadă este între 40 şi 60 de centimetri.

„Chiar dacă suntem în martie, vremea ţine cu schiorii. Pârtiile sunt în stare excelentă, aşa că şi lecţiile de schi au fost reluate. În acest weekend, aşteptăm mai multe grupuri de turişti care vor veni în staţiune special pentru a învăţa diferite sporturi de iarnă", a spus Emil Fărcăşanu, coordonatorul monitorilor de schi din Poiana Braşov.

Zăpadă numai bună pentru practicarea sporturilor este şi pe toată Valea Prahovei. Ninsori şi mai puternice s-au înregistrat şi în judeţul Harghita. Pe pârtiile Miklos şi Csipike, stratul de zăpadă depăşeşte 60 de centimetri, iar instalaţiile de nocturnă vor fi aprinse la sfârşit de săptămână. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite