Iarnă grea până marţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ninsoarea abundentă a blocat mai multe drumuri naţionale, iar câteva sute de localităţi au rămas fără curent electric. Meteorologii anunţă însă că, la jumătatea săptămânii viitoare vremea se va mai încălzi, iar precipitaţiile vor înceta.

Căderile masive de zăpadă au creat ieri probleme serioase şoferilor care s-au aventurat neechipaţi pentru iarnă să treacă prin pasurile Gutâi şi Cavnic-Budeşti spre Maramureşul Istoric sau prin Huta-Certeze, spre Ţara Oaşului.

Poliţia  Rutieră a organizat filtre şi a oprit maşinile de mare tonaj care nu aveau dotările necesare pentru a circula în condiţii de iarnă. Cu toate acestea, pe traseul Cavnic-Budeşti, unde zăpada a ajuns până la  50 de centimetri, traficul a fost blocat pentru scurte perioade de timp, în special din cauza unor maşini ce nu au putut înainta.

De asemenea, traficul rutier pe Drumul Naţional 17, în Pasul Tihuţa, aflat la graniţa dintre judeţele Bistriţa-Năsăud şi Suceava, s-a desfăşurat cu dificultate, din cauza ninsorii abundente şi a viscolului.

160 de localităţi din Alba, fără curent

Peste o sută de mii de oameni din judeţul Alba au rămas fără curent electric, după ce viscolul a doborât copaci care au căzut peste liniile de tensiune. Au fost afectate 160 de localităţi din Munţii Apuseni.

Circulaţia rutieră pe Drumul Naţional 10, la graniţa dintre judeţele Buzău şi Covasna, s-a desfăşurat cu dificultate, din cauza zăpezii. Începând cu ora 12, un echipaj de poliţie, postat în localitatea Cislău, i-a îndrumat atât pe şoferii de camioane, cât şi pe cei ale căror autoturisme nu erau pregătite pentru iarnă să aleagă varianta Vălenii de Munte, pe drumul judeţean 102 B.

Restricţii de circulaţie pe Drumul Naţional 1

Zăpada abundentă a îngreunat circulaţia pe DN1, de la ieşirea din Comarnic şi până la Braşov. Directorul general al regionalei Braşov a Administraţiei  Drumurilor Naţionale, Stejarul Pătruţiu, a declarat că s-a intervenit încă de vineri noapte cu toate utilajele din dotare pentru eliberarea carosabilului de zăpadă şi s-a împrăştiat material antiderapant.

„Maşinile care au greutatea de peste 7,5 tone sunt oprite la ieşirea din Braşov, iar autoturismelor care nu sunt echipate de iarnă le este interzisă continuarea drumului către Predeal, pentru a nu bloca circulaţia şi pentru a nu împiedica curăţarea carosabilului”, a precizat şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Braşov, Claudiu Tămârjan.

De la Comarnic până la Buşteni s-au înregistrat peste 20 de blocaje în trafic cauzate de şoferii care au oprit pe carosabil să îşi monteze lanţurile la maşini.

Porturile din Constanţa, închise

La Constanţa, autorităţile maritime au decis suspendarea manevrelor de intrare şi ieşire în porturile Constanţa Nord şi Sud, în sectoarele maritim şi fluvial, din cauza vântului puternic, care periclitează siguranţa navigaţiei.

Turişti blocaţi

Drumul judeţean care face legătura cu zona turistică Padina (jud. Dâmboviţa) este blocat din cauza ninsorii căzute în cursul zilei de ieri. Conform purtătorului de cuvânt al Prefecturii Dâmboviţa, Andreea Ionescu, sunt circa 150 de turişti cazaţi la cabanele din zonă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite