Iarmaroc în saloanele de la spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comercianţii de haine la mâna a doua pătrund în fiecare zi prin saloanele Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova. Anina este una dintre cele mai vechi negustorese, care şi-a făcut o clientelă fidelă printre pacienţi şi personalul din unitatea medicală.

„Întrebaţi de Anina, mă cunoaşte toată lumea din spital”, spune femeia. Vine din Romaneşti. Duce pe umeri două genţi încărcate cu fuste, cămăşi, papuci şi pantaloni trei sferturi.

Nu are niciodată probleme cu accesul în spital. Niciun agent de pază nu a informat-o că aici comerţul este interzis. „Dacă medicii cumpără într-una, înseamnă că nu facem reclamă la orice.

Pentru angajaţi avem ceva bun pus deoparte că de’, om avea şi noi vreodată nevoie de ei, când ne-o apuca boala”, mai spune Anina. Preţul hainelor pleacă de la 10 lei, o fustă, şi ajunge chiar la 30 lei, perechea de pantaloni. Într-o zi, comercianta are un profit între 100-200 lei.

Personalul medical de la SJU este revoltat că străinii se plimbă prin spital ca în iarmaroc. „Am făcut mai multe plângeri la Sanepid, în acest sens, de asemenea am fost la persoanele din conducerea spitalului, dar fără succes. Nu s-a luat nicio măsură”, a declarat Cristian Sbanţ, brancardier la staţia de sterilizare de la SJU.

Maria Trică, purtătorul de cuvânt al instituţiei, afirmă însă că nu a primit nicio sesizare în acest sens şi că nu văzut vreun negustor pe holurile spitalului. „Personal, nu am remarcat să treacă prin unitate aceste persoane, cu atât mai puţin în staţia de sterilizare. Este exclus”, a declarat purtătorul de cuvânt de la SJU.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite